◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Campionatele Naționale de Atletism ale României 105 ani de la prima ediţie!

30-31 iulie 2019 Pitești 

26.07.2018 – Municipiul Piteşti găzduieşte săptămâna viitoare ediţia 2019 a Campionatelor Naţionale de Atletism ale României şi îi reuneşte la start pe cei mai buni atleţi români ai momentului.

În 2019, se împlinesc 105 ani de la primele Campionate Naționale de Atletism în aer liber, o vârstă care adaugă şi mai multă prestanţă uneia dintre cele mai vechi concursuri sportive de pe aceste meleaguri. Iniţial campionatele au fost consemnate doar la masculin, primele titluri fiind acordate în anul 1914. Desfăşurată cu regularitate, competiţia a fost întreruptă doar trei ani, între 1917 şi 1919, din cauza Primului Război Mondial. Este şi motivul pentru care ediţia consemnată anul acesta este a 102-a. La feminin, probele au fost introduse în concurs de abia în anul 1925, desfășurându-se ritmic până în zilele noastre, acum organizându-se cea de-a 94-a ediție.

Ediţia 2019 se anunţă un spectacol atletic unde cei mai buni atleţi ai momentului se vor întrece pentru un titlu naţional, dar şi pentru a spulbera recorduri şi a atinge mult dorințele bareme de calificare la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vom urmări un duel acerb la lungime între Florentina Iuşco şi Alina Rotaru, ambele având barem de calificare la Jocurile Olimpice. Numai una dintre ele are însă în palmares titlul de campioană naţională în aer liber, Alina Rotaru, pe care şi-l va apăra cu toate forţele în faţa determinatei Florentina Iuşco. Alina este deţinătoarea a şase titluri naţionale consecutive în aer liber, începând din 2013!

Revenită în arena competiţională după o perioadă de accidentări, Andreea Panţuroiu va încerca, la triplu salt, să treacă dincolo de cei 14,32 m necesari pentru obţinerea baremului de calificare la Jocurile Olimpice.

Claudia Bobocea, fericită cu obţinerea recentă a standardului de participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, ne va oferi un spectacol regal în proba de 1500m. Ea a reuşit un timp de 4:02,27, nou record personal, la Londra, în cadrul circuitului IAAF „Diamond League”, meeting desfășurat pe 20 iulie.

Un alt punct fierbinte al Campionatelor Naţionale este cel al zonei de aruncări, unde Andrei Gag, Alin Firfirică sau Alexandru Novac vânează cu ardoare obținerea pașaportului pentru JO Tokyo 2020 în probele de greutate, disc, respectiv,suliţă.

Probele de sprint, regale prin definiţie, vor fi una dintre principalele atracţii ale celor două zile de concurs, iar Andreea Baboi, Răzvan Rezmiveş, Andrea Miklos sau Sanda Belgyan vor alerga în minte cu marile competiţii care vor urma şi pentru obţinerea celei mai strălucitoare medalii la Campionatele Naţionale.

Așteptăm, totodată, cu nerăbdare, reintrarea în „ovalul magic” a Biancăi Răzor(800 m), după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme medicale. Ca și evoluțiile Roxanei Bîrcă (5.000m, 10.000 m) sau ale Danielei Stanciu (înălțime).

Sunt aşteptaţi în stadionul din Trivale toţi iubitorii de atletism, intrarea fiind liberă în cele două zile de concurs.

Toate informaţiile legate de istoricul, programul şi premiile competiţiei pot fi găsite pe noul site al Federației Române de Atletism: www. fra.ro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *