Ce pretenții uluitoare au maghiarii !!

Ungurii au tupeu! Noi afirmații incredibile făcute chiar în inima României. Maghiarii au pretenții în scandalul care a zguduit România. Premierul Viktor Orban cere rezolvarea situației de la cimitirul din Valea Uzului, dar totul să fie în favoarea părții maghiare.

upeu maxim și declarații incredibile chiar în inima României. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că situaţia creată la cimitirul din Valea Uzului este „de neimaginat” şi că în această problemă trebuie să se găsească „o soluţie acceptabilă pentru maghiarii din Transilvania”, el susţinând că „actorii competenţi” din Ungaria discută cu partea română despre această chestiune.

„Desigur, Guvernul Ungariei şi actorii competenţi discută şi cu partea românească, nu pot să vorbesc despre anumite categorii politice, în acest context. Aici au fost afectate pacea şi liniştea unui cimitir şi nu ştiu cum putem să includem nişte dezbateri politice în acest context şi faptul că au fost încălcate pacea şi liniştea acelui cimitir, pentru noi acel lucru este de neimaginat. Trebuie să ajungem cu partea românească la o dezbatere şi trebuie să existe o dimensiune morală deasupra politicii şi să se găsească o soluţie acceptabilă pentru maghiarii din Transilvania, iar Guvernul ungar va sprijini această abordare şi această măsură”, a afirmat Viktor Orban.

capital.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

  1. ALUPULUI RUS CONSTANTIN HORIA Reply

    PROPUN CA ŞI UNGARIA SÂ INTRODUCĂ ÎNVĂŢĂMÂNTUL OBLIGATORIU ÎN LIMBA ROMÂNĂ ACOLO UNDE TRĂIESC ROMÂNI , IAR LIMBA MAGHIARĂ SĂ SE PREDEA CA „LIMBĂ STRĂINĂ „

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.