◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Filmele din cadrul Black Sea Arts Festival se văd și online în luna ianuarie

Intre 21 și 27 ianuarie, pe site-ul www.pamanteni.ro, vor fi putea fi vizionate documentare și reportaje prezentate la edițiile anterioare.

Asociatia Pamanteni incepe anul cu o retrospectiva a filmelor proiectate in anii precedenti, ce vor putea fi vazute pentru o perioada limitata pe site-ul Black Sea Arts Festival. Cele doua documentare si calupurile de reportaje politice sunt disponibile in perioada 21 – 27 ianuarie pe site-ul www.pamanteni.ro, pentru privitorii care nu au ajuns la editiile anterioare ale festivalului, dar si pentru cei care isi doresc sa le revada.

Festivalul ce reuneste zeci de artisti din Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Azerbaijan, Turcia, Armenia, Georgia si Rusia, a adus in premiera, alaturi de spectacole de teatru, workshop-uri creative deschise publicului, vernisaje de arta si expozitii de fotografie, expozitii de arhitectura, spectacole de dans si concerte,o serie de filme artistice si documentare cu teme politice sau sociale, menite sa deschida aduca in discutie situatia politica si sociala actuala a tarilor aflate in bazinul Marii Negre.

Filmele disponibile online pe site-ul festivalului sunt:
Hybrid Warfare (documentar, r. Toma Chagelishvili/GE, 2018/50′) – povesteste despre ce este ”Razboiul hibrid” si care sunt metodele pe care Rusia le foloseste pentru a-si domina vecinii si pentru a controla politica internationala. 5 presedinti si numerosi experti analizeaza tacticile folosite de Vladimir Putin care au schimbat pentru totdeauna regulile razboiului.
Link: http://www.pamanteni.ro/hybrid-warfare/

Lifelong Mission / Ebedi ezamiyyet (documentar, r. Fariz Ahmedov /AZ, 2016/60′) scoate la lumina eforturile delegatiei din Republica Azerbaijan, trimisa la Conferinta pentru pace din Paris, dupa proclamarea independentei tarii, in 1918.
In urma eforturilor considerabile depuse de membrii delegatiei, Consiliul Suprem pentru pace de la Paris a recunoscut independenta Republicii Azerbaidjan insa, trei luni mai tarziu, in aprilie 1920, Armata Rosie rusa a ocupat din nou tara. Membrii delegatiei nu s-au putut intoarce in tara natala si au continuat sa se lupte, din diverse tari din Europa, pentru independenta unei patrii pe care nu au mai vazut-o niciodata.
Link: http://www.pamanteni.ro/lifelong-mission/

Retrospectiva reportaje Corneliu Durnescu (MD, 2017/79′)
Comunismul a marcat multe societati din estul Europei insa, in republica Moldova, experienta comunista a fost o trauma puternica.
Manipularea sistematica, foametea indelungata la care au fost supusi locuitorii si agenda politica nemiloasa a Rusiei au creat un climat de viata neiertator si o societate in care suferinta oamenilor rasuna pana astazi.
Link: http://www.pamanteni.ro/corneliu-durnescu/

Retrospectiva reportaje Rustavi 2 (GE, 2017/20′)
Aflata la granita dintre Europa si Asia, Georgia este o natiune tanara ce s-a nascut in 1991 odata cu prabusirea Uniunii Sovietice.
Istoria Georgiei post-sovietice este una tumultuoasa, plina de conflicte etnice si teritoriale care au incetinit stabilizarea politica si economica a tarii, iar aceasta istorie plina de suferinta si razboi continua si astazi.
Link: http://www.pamanteni.ro/rustavi-2/

BLACK SEA ARTS FESTIVAL este un eveniment organizat de ONG Pamanteni cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation – A Project of the German Marshall Fund of the United States, care isi propune sa construiasca poduri intre popoarele din jurul Marii Negre prin intermediul artei.

M.C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *