◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Monica Niculescu stabilește un nou record: s-a calificat pentru al 13-lea an la rând pe tabloul principal al AO

Monica Niculescu are un palmares direct favorabil împotriva oponentei sale din primul tur la Australian Open.

Monica Niculescu a fost nevoită sa castige trei meciuri la rand in calificările de la Melbourne pentru a se califica pe tabloul principal al Openului Australian, editia 2020.

Misiunea n-a fost prea dificila pentru actualul numar 128 WTA in varsta de 32 de ani, care a reușit o victorie in minimum de seturi și două succese in trei seturi care au necesitat o capacitate psihologică impresionantă de revenire.

Rezultatele Monicai Niculescu in calificările de la Australian Open


Turul 1: 7-6, 6-2 cu Anhelina Kalinina (157 WTA)

Semifinale: 1-6, 6-1, 6-4 cu Viktoriya Tomova (144 WTA)

Finala: 6-2, 3-6, 6-4 cu Stefanie Voegele (117 WTA)

Calificandu-se si in acest an pe tabloul principal la AO, Monica Niculescu bifează un record incredibil, ajungand la a 13-a editie consecutiva a Openului Australiei in care joaca in competiția propriu-zisă,

Monica Niculescu vs. Alize Cornet in primul tur (2-1 H2H)

Numere 128, respectiv 60 WTA, atat Monica Niculescu, cat si Alize Cornet vor cădea cu cate o poziție in clasamentul WTA incepand de luni, 20 ianuarie.

Meciul din primul tur dintre Monica Niculescu si Alize Cornet va fi programat pentru ziua de marți, doar Sorana Cirstea urmând sa debuteze luni, in prima zi de concurs.

Istoricul meciurilor directe ii este favorabil Monicai. Cele doua s-au duelat pentru prima oară in calificările de la Wimbledon 2007, Cornet impunându-se cu 3-6, 6-4, 6-2. Următoarele meciuri au avut loc in 2012, respectiv 2014.

In 2012, Niculescu și Cornet s-au intalnit tocmai in primul tur la Australian Open, învingătoare ieșind românca, după un meci încheiat scor 5-7, 6-0, 6-3. In finala de la Guangzhou din 2014, Niculescu a trecut de Cornet in doua seturi, scor 6-4, 6-0.

Castigatoarea dintre Monica Niculescu si Alize Cornet va înfrunta in turul 2 învingătoarea partidei dintre Donna Vekic si Maria Sharapova.

sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *