◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

VIITORUL LUI REDNIC ȚINE ÎN ȘAH STEAUA LUI BECALI ȘI AJUTĂ DIN PLIN CFR-ul!

S-a încheiat și etapa a 17-a a sezonului regulat, adică etapa a doua a returului, meciul final fiind, ca de obicei, și derby-ul rundei. Iar derby-ul de la Ovidiu, de lângă Constanța, între două foste campioane,și-a onorat pe deplin titulatura, fiind de departe cel mai palpitant, mai spectaculos și mai ofertant meci al etapei, exact cum s-a întâmplat și vineri seara, la Sf. Gheorghe, în derby-ul rundei anterioare. 

Să trecem la concret: În derby-ul etapei a 17-a, Viitorul și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, după un meci pentru care adjectivul electrizant e încă prea sărac, cu două penalty-uri acordate, unul nedat, cu un autogol și un gol anulat.

Bucureștenii au început extrem de agresiv și au ratat pe bandă rulantă. Mai întâi, șutul lui Coman, din apropiere, a fost parat excelent de Cojocaru, după care Iulian Cristea l-a scos din nou în evidență pe inimosul portar al Viitorului. 

În minutul 8, FCSB a cerut henț în careu la Dussaut, care a respins cu emoții din fața lui Coman. Tănase putea să înscrie lejer, dar șutul său dintr-o bucată a fost reținut de același foarte inspirat fost internațional de tineret Valentin Cojocaru (25 de ani, 1,96m), fiul fostului reputat arbitru Ispas Cojocaru.

De partea cealaltă, Andrei Vlad nu a avut ce face la penalty-ul executat de Matei, care a fost acordat după un duel dintre Mățan și Cristea. Viitorul a mai avut o ocazie clară, după debutul furibund al băieților lui Becali, abia în minutul 26, prin Luckassen, însă tot FCSB a continuat să fie mai periculoasă prin Denis Man, iar apoi prin Olaru.

În minutul 55, arbitrul Istvan Kovacs a acordat penalty la duelul dintre Octavian Popescu și Mladen, iar Tănase a adus pe FSCB în avantaj de la temutul punct cu var. În minutul 62, elevii lui Mircea Rednic de la Viitorul a marcat din nou, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid.

A urmat o altă ocazie mare a echipei lui Rednic, dar parada extraordinară a celuilalt goal-keeper Andrei Vlad i-a refuzat golul lui Mladen. În minutul 70, Dussaut a marcat în propria poartă, însă peste numai 3 minute echilibrul s-a restabilit și scorul a devenit 2-2, prin reușita lui Elly Fernandes.

Până la final Vînă a mai ratat o șansă, iar Viitorul – FCSB s-a terminat 2-2, ceea ce îi ajută enorm pe campionii en-titre de la CFR Cluj. Astfel, roș-albaștrii mai au doar un punct avans în fruntea clasamentului, peste CFRj, în timp ce pentru antrenorul Viitorului, Mircea Rednic, acesta este al șaselea egal în ultimele lui 6 meciuri cu FCSB.

Așadar, Rednic a rămas neînvins cu FCSB, iar viitorul său la Constanța pare să fie cel puțin la fel de promițător ca steaua FCSB-ului în acest campionat, dacă nu chiar mai strălucitor!

IATĂ ULTIMELE 4 REZULTATE ALE ETAPEI A17-a:

Poli Iași – FC Botoșani 0-1, Astra Giurgiu – Univ Craiova 1-1 (ambele meciuri luni, 18 ianuarie)

FC Voluntari – UTA 0-1, Viitorul – FCSB 2-2 (ambele meciuri, marți)

CLASAMENTUL LA ZI

1. FCSB                     38 p (42-17 golaveraj)  
 2. CFR Cluj                37    (22-7)
 3. U Craiova              34    (20-10)    
 4. Sepsi OSK             28    (24-14)
 5. Clinceni                  26    (17-13)
 6. Chindia                  24    (14-13)
 
 7. Viitorul                     22     (23-22)
 8. FC Botoșani            21     (22-23)
 9. UTA                         21     (14-25)
10. Gaz Metan             20     (22-27)  
11, Dinamo                  19     (20-19)
12. Astra Giurgiu          17     (22-25)
13. Hermannstadt        16     (17-25)
14. Voluntari                 15    (20-28)
 
15. FC Argeș                15     (16-25)  
16. Poli Iași                   15     (15-37)  
 
Mugur Popovici /  UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *