◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Sportivii care vor participa la JO de la Beijing pot fi sancționați dacă „încalcă spiritul olimpic sau regulile chineze”

Sportivii care încalcă spiritul olimpic sau regulile chineze ar putea fi sancționați, a declarat un oficial de la Beijing. Yang Shu, director general adjunct al Departamentului de Relații Internaționale de la Beijing 2022, a fost întrebat în timpul unui briefing ce riscă sportivii care ar putea vorbi public despre problemele legate de drepturile omului în timpul Jocurilor de Iarnă, care încep pe 4 februarie. „Orice expresie care este în conformitate cu spiritul olimpic sunt sigur că va fi protejată și orice comportament sau discurs care este împotriva spiritului olimpic, în special împotriva legilor și regulamentelor chineze, este supusă unei anumite sancțiuni”, a spus Yang. Anularea acreditării este o potențială astfel de sancțiune, „în conformitate cu liniile directoare din manualul organizatorilor”, a spus oficialul în timpul evenimentului găzduit de Ambasada Chinei la Washington. Regula 50 din Carta Olimpică prevede că „niciun fel de demonstrație sau propagandă politică, religioasă sau rasială nu este permisă în niciun sit olimpic”.

Pe de altă parte, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a precizat că sportivii sunt liberi să-și exprime opiniile cu privire la orice problemă în cadrul conferințelor de presă și interviurilor din bula olimpică, atât timp cât nu este în timpul competiției sau ceremoniilor de înmânare a medaliilor. Cu toate acestea, manualul abordează în principal măsurile de prevenire a COVID-19 și nu abordează probleme precum discursul sau protestul.

La Jocurile Olimpice trecute, orice încălcare a Cartei Olimpice de către atleți a fost tratată exclusiv de CIO, notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *