◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Uniunea Jurnaliștilor din India cere un sistem unitar de pensii și plasarea lucrătorilor mass-media în categoria „de primă linie”

Uniunea Jurnaliştilor din India (IJU) a cerut un sistem uniform de pensii pentru jurnaliştii care lucrează în India. Reuniunea Executivă Națională a IJU, care a fost organizată recent de Uniunea Jurnaliştilor Muncitori din Arunachal Pradesh (APUWJ), în colaborare cu Clubul de presă din Arunachal (APC), a cerut Guvernului Alianței Naționale Democrate (NDA) de la Centru să introducă o normă unitară.

Cea mai mare organizație a jurnaliştilor care lucrează din India argumentează cu faptul că jurnaliştii, care își îndeplinesc sarcinile de a ține publicul informat, sunt un segment profesional prost plătit și suprasolicitat. Condițiile de muncă și de viață ale jurnaliștilor din zonele semiurbane și rurale „sunt mizerabile”. De asemenea, organizația a cerut tuturor guvernelor de stat care încă nu implementează o schemă de pensii pentru jurnalişti să ia imediat măsuri pentru a introduce o astfel de măsură pentru toţi jurnaliştii care lucrează, indiferent de acreditare.

IJU și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea profundă cu privire la supravegherea a cel puțin 40 de jurnaliști, printre alți 300, inclusiv lideri de opoziție, miniștri, autorități constituționale, activiști, prin piratarea telefoanelor lor cu programul-spion Pegasus. „Aceasta nu este doar o încălcare a dreptului jurnaliștilor la intimitate, ci, mai rău, le compromite sursele, echivalând cu înăbușirea jurnalismului independent și de investigație”, arată organizația. Rezoluția IJU remarcă faptul că că guvernul a ales să nu abordeze clar această problemă și a încercat să eludeze scandalul, sugerând că raportul Pegasus urmărește „defăimarea democrației indiene”. De asemenea, cerând o atmosferă de lucru mai bună și mai sigură pentru femeile angajate în de presă, IJU subliniază că un număr mare de femei jurnaliste se confruntă cu obstacole în îndeplinirea responsabilităților lor, deoarece politicile distorsionate le afectează perspectivele de promovare.

De asemenea, organizația solicită Guvernului central să declare și jurnaliştii drept „lucrători din prima linie”, argumentând cu faptul că peste 100 de lucrători mass-media din întreaga țară și-au pierdut viața în ultimul an, dintre care 45 doar în cel de-al doilea val al pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *