◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Încă o subcomisie permanentă de sănătate publică în Parlamentul European

Europa a ajuns la un acord privind înființarea unei noi subcomisii permanente de sănătate publică în Parlamentul European.

Acordul a fost încheiat în cadrul Conferinței președinților a Parlamentului, care reunește liderii fiecărui grup politic și are sarcina de a înființa noi subcomisii.

Mandatul viitoarei comisii de sănătate a Parlamentului este încă deschis, iar discuțiile vor continua în următoarele zile, a declarat pentru EURACTIV o sursă in PPE.

Odată ce liderii grupului vor conveni asupra mandatului, vor trimite un proiect în plenul Parlamentului pentru votul final, așteptat pe 2 februarie la Bruxelles.

De la jumătatea mandatelor legislative actuale, grupurile politice au început să exprime opinia că domeniul de aplicare este prea mare pentru o singură comisie, având în vedere accentul sporit pus pe importanța sănătății și a sistemelor de sănătate în urma pandemiei de COVID-19.

În ultimii ani, au fost înființate două comitete speciale pentru probleme de sănătate cu un mandat limitat în timp – unul care se ocupă de planul UE pentru combaterea cancerului (BECA), celălalt supraveghează lecțiile învățate din pandemie (COVI).

Deși constituite pentru a se ocupa de subiecte specifice, comisiile speciale nu pot adopta texte legislative sau obligatorii.

În noiembrie 2021, Partidul Popular European (PPE), de centru-dreapta, cel mai mare din hemiciclu, a lansat ideea unei subcomitete permanente pentru sănătate în cadrul ENVI.

Liderul grupului PPE, europarlamentarul german Manfred Weber, a spus că planul UE pentru cancer și dezvoltarea cu succes a vaccinurilor „a făcut din sănătate o prioritate pentru anii următori”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *