◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Italia înăsprește politicile anti-fumat

Noi măsuri împotriva tutunului vor fi introduse în Italia pentru a aborda prevenirea și lupta împotriva fumatului. Guvernul vrea să atingă obiectivul Planului European de Cancer de a crea o „generație fără tutun”. Ministrul Sănătății, Orazio Schillaci, a anunțat noi măsuri împotriva țigărilor tradiționale și a noilor produse din tutun și nicotină, în cadrul unei audieri în fața Comisiei pentru Afaceri Sociale a Camerei Deputaților.

„Vor trebui luate măsuri pentru a garanta tuturor cetățenilor protecție maximă a sănătății lor, un drept fundamental al individului și un interes al comunității”, a spus ministrul.

Interdicția de fumat în locurile în aer liber în prezența minorilor și a femeilor însărcinate va fi extinsă, iar camerele pentru fumat în spații închise nu vor mai fi premise, potrivit EURACTIV.

Ministrul a spus că este necesar să se țină cont de „difuzarea în continuă creștere a noilor produse pe piață și dovezile tot mai mari privind posibilele efecte nocive ale acestora asupra sănătății”. Din acest motiv, interdicția va fi extinsă și la emisiile de produse noi, cum ar fi țigările electronice și produsele din tutun încălzit. În plus, există planuri de extindere a interdicției de publicitate aplicată acum țigărilor la produse noi care conțin nicotină.

Ministrul a explicat că fumatul este „încă principala cauză a morbidității și mortalității prevenibile în Italia” și că obiectivul, așa cum este stabilit la nivelul UE, este ca mai puțin de 5% din populație să consume tutun până în 2040.

Potrivit datelor din „Raportul privind fumatul în Italia”, prezentat cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun 2022, aproape unul din patru italieni este fumător, cu aproximativ 800.000 de fumători mai mulți decât acum doi ani.

Începând cu 2019, fumătorii de țigări cu tutun încălzit sunt, de asemenea, în creștere (3,3%), deoarece unul din trei (36,6%) le consideră mai puțin dăunătoare decât țigările tradiționale. De asemenea, utilizatorii de țigări electronice au crescut de la 1,7% în 2019 la 2,4% astăzi. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *