default-logo

Uniunea Jurnaliștilor din Delhi acuză „intensificarea activității de poliție” împotriva jurnaliștilor și a jurnalismului din India

Uniunea Jurnaliștilor din Delhi (DUJ) și-a exprimat „îngrijorarea profundă” față de „intensificarea activității de poliție” împotriva jurnaliștilor și a jurnalismului din țară și, de asemenea, față de „tendința tot mai mare de a manifesta discursuri instigatoare la ură”.

Într-o declarație citată de thewire.in, președintele DUJ, S.K. Pande, și secretarul său general, Sujata Madhok, au cerut autorităților să înființeze cu prioritate un Consiliu al presei din India. Citând cel mai recent raport al Human Rights Watch, DUJ a spus că acesta reflectă „creșterea activității poliției care vizează jurnaliștii și jurnalismul în India astăzi”. Raportul HRW a vorbit despre mai mulți jurnaliști arestați și închiși, printre care Mohammed Zubair, Rupesh Kumar Singh, Siddique Kappan, printre alții, a adăugat DUJ.

DUJ adaugă că situația din Kashmir este cea mai gravă: „Raportul Human Rights Watch spune că 35 de jurnalişti din Kashmir s-au confruntat cu interogatorii, raiduri, ameninţări, agresiuni fizice, restricţii privind libertatea de mişcare sau cazuri penale inventate pentru relatarea lor. Raportul spune că guvernul a „intensificat și extins represiunea împotriva grupurilor de activiști și a presei”.

DUJ și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la preluarea ostilă a canalului de știri NDTV și la valul de demisii, începând cu prezentatorul independent Ravish Kumar, urmat de președintele grupului, Suparna Singh, directorul de strategie Arijit Chatterjee și directorul de tehnologie, Kawaljit Singh Bedi. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Despre autor

Lasă un răspuns

*