◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

INVITAȚIE la conferința de joi – Proiect TNB. Jurnal vizual de șantier, 2007 – 2017

Jurnal vizual al ultimilor 10 ani de pe șantierul TNB și evoluția Pieței Universității

Muzeul Municipiului București îi invită pe toți ce interesați să participe la conferința de joi, 21 februarie, ora 18.30, cu tema: „Proiect TNB. Jurnal vizual de șantier, 2007 – 2017”, susținută de Mihai Bodea, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).
Coordonator: Cătălin D. Constantin

În perioada 2011-2015 a avut loc remodelarea clădirii Teatrului Național din București. Investiția a fost făcută prin contractarea unui împrumut ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană, fiind concepută ca o investiție în imaginea centrului orașului București, o Capitală europeană. În aceeași perioadă, intersecția centrală a orașului și spațiile pietonale alăturate, ansamblu cunoscut ca Piața Universității, au fost rearanjate în acord cu noul statut al orașului.

Mihai Bodea – „Am urmărit sub forma unui amplu studiu vizual, evoluția clădirii TNB, a Pieței Universității și a vecinătăților în perioada 2007 – 2017. Arhiva obținută pe această cale a început să fie modelată sub forma unor materiale adresate publicului între care se găsesc un tur virtual și un album de fotografie documentară aflat în faza de proiect. Toate materialele sunt grupate sub titlul „Proiect TNB”. În cadrul conferinței voi prezenta motivațiile mele, modul de lucru și o serie de imagini însoțite de explicații.”
Mihai Bodea s-a născut la Brașov în 1979, în cartierul vechi Șchei, a urmat cursurile liceului Andrei Șaguna. Venind la București pentru studii de grafică și apoi de cinematografie a fost cucerit și intrigat de acest oraș cu influențe orientale și europene, distrus pe timp de pace și remodelat de regimurile politice succesive. După terminarea studiilor de cinematografie și-a folosit abilitățile tehnice în proiecte documentare pe care le-a condus ca o cercetare artistică asupra subiectelor abordate. Rezultatul acestor proiecte îl reprezintă o serie de materiale documentare multimedia.
Intrare 10 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua conferinței de la standul de bilete al Palatului Suțu și includ vizitarea muzeului în termen de 30 de zile de la achiziționarea lor.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *