default-logo

LAURIAN STĂNCHESCU Rugăminte publică, adresată Patriarhului României, pentru deshumarea și primenirea osemintelor lui Mihai Eminescu

Scrisoare adresată Conducătorului Spiritual al României pentru ungerea cu mir a osemintelor mult pătimite ale lui MIHAI EMINESCU, într-o ceremonie publică!

Binecuvântați Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc!

Cu plecăciune și gând smerit vă fac cunoscută o dorință populară. Ca ziarist și scriitor mereu călător prin țară și dornic de vorbă cu oameni de tot felul , din noianul de idei s-a desprins una de compătimire și jale față de sufletul mult pătimit al lui Mihai Eminescu. În după-amiaza zilei de 17 Iunie, ora 17,30 trupul său a fost adus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou pentru slujbă, dar ritualul a fost scurt și pe fugă. Iertare!

Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc!

Osemintele lui Ștefan Cel Mare și Sfânt au fost deshumate de două ori pentru primenire cu har duhovnicesc și sacralizarea sufletului său întru Domnul. S-a întâmplat în anii 1758 și 1856. Tradiția și datoria strămoșească s-au respectat și împlinit sub semnul Crucii Mântuitorului, Slavă Domnului…!

Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc!

Vă implor în genunchi de sub Crucea Mântuitorului să inițiați același ritual pentru un al Voievod, Voievodul Limbii și Culturii Române, domnul Mihai Eminescu! A murit fără lumânare la cap, nespovedit și neîmpărtășit, iar osemintele sale nu au primit niciodată mirul și nu au fost niciodată stropite cu sfânta apă din busuiocul duhovnicesc! Sufletul său mult chinuit are mare nevoie de lumină și de pacea veșnică, această ceremonie religioasă ar coborâ până la capătul sufletului său și i-ar alina lunga vecie până la Înviere, ar aduce mai multă iubire și mai mult devotament încercatei noastre Biserici…!

Binecuvântați Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc!

Cu plecăciune și smerenie,
Laurian Stănchescu

Articol în numărul 33 al revistei CERTITUDINEA

http://www.certitudinea.ro/articole/presa/view/rugaminte-publica-adresata-patriarhului-romaniei-pentru-deshumarea-si-primenirea-osemintelor-lui-mihai-eminescu

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.