default-logo

Filme documentare de excepție, în cadrul proiectului KineDok

Până pe 22 februarie puteţi viziona pe platforma Eastsilver.net, unul dintre cele mai emoţionante filme din seria KineDok ediţia a 7-a, „SOLO”, în regia Artemio Benki, producție Republica Cehă, Franţa, Argentina – 2019.

Filmul spune povestea impresionantă a lui Martín Perano, un pianist şi compozitor argentinian a cărui viaţă a fost întoarsă pe dos de o boală mintală. Tânăr virtuoz, şi cel mai promiţător talent al generaţiei sale încearcă acum să găsească o modalitate de a-şi depăşi boala mintală şi de a reveni la viaţa din afara zidurilor azilului, pe scenele concertelor, în timp ce lucrează la noua sa compoziţie „Enfermaria”. „SOLO” spune o poveste unică, dar universală, despre obsesia perfecţiunii şi a creaţiei şi surprinde evoluţia unei fiinţe umane care îşi ia puterea de a continua, din propria sa fragilitate.

Filmul poate fi accesat gratuit pe baza unui link de vizionare. Publicul este invitat sa trimită un mail pe kinedok@oneworld.ro sau un mesaj pe pagina de facebook KineDok Romania pentru a primi accesul.

Luni, 21 februarie, de la ora 20.00, va avea loc o discuţie pe tema filmului, cu invitaţi din ţările partenere programului KineDok. Discuţia va fi transmisă live pe pagina de Facebook KineDok Internaţional şi va fi în limba engleză.

Filmul „SOLO” va fi transmis simultan în ţările partenere programului KineDoK: Republica Cehă, Slovacia, Croaţia, Ungaria şi România. Filmul va avea subtitrarea în limba engleză.

KineDok România este un proiect coordonat de Asociaţia One World Romania şi funcţionează ca o platformă de distribuţie alternativă de film documentar în medii informale.

KineDok este un program unic în Europa, desfăşurându-se concomitent în șase ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locaţii din toate cele șase ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are şansa să vadă o selecţie deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obişnuite şi să participe la dezbaterile de după proiecţii, unde sunt invitaţi regizori, protagonişti şi specialişti locali din diferite domenii.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*