◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Administrația Biden vrea să pună capăt diferențelor salariale între femei și bărbați

Casa Albă a făcut noi pași meniți să pună capăt diferențelor de remunerare între femei și bărbați pentru lucrătorii și contractorii federali.
Președintele Joe Biden a semnat un ordin executiv care încurajează guvernul să ia în considerare interzicerea pentru contractorii federali să caute informații despre istoricul salarial anterior al candidaților. În plus, o nouă directivă a Departamentului Muncii are ca scop consolidarea obligațiilor contractorilor federali de a activa împotriva diferențelor salariale bazate pe gen, rasă sau etnie. Oficiul de Management al Personalului are în vedere, de asemenea, un regulament care să abordeze utilizarea istoricului salarial anterior în angajarea și stabilirea compensațiilor pentru lucrătorii federali.
Administrația Biden atrage atenția asupra faptului că femeile au nevoie de mai multă muncă pentru a câștiga cât au câștigat bărbații în anul precedent. Datele arată că pandemia de coronavirus a modificat participarea femeilor la piața muncii.
Printre alte probleme, Administrația Biden dorește să combată segregarea ocupațională pentru ca femeile să aibă un acces mai bun la locuri de muncă bine plătite, care tind să fie dominate de bărbați. De altfel, în octombrie anul trecut, Administrația a emis o strategie națională de gen, pentru a promova participarea deplină a femeilor și fetelor în societate.
În 2020, femeia medie care a lucrat cu normă întreagă tot anul a câștigat 83 de cenți pe dolar în comparație cu colegul ei de sex masculin care făcea aceeași muncă, potrivit Casei Albe. Problema afectează femeile și mai târziu în viață. Un studiu din 2020 al Brookings Institution privind pensionarea femeilor a constatat că beneficiile de securitate socială pentru femei sunt, în medie, la 80% față de cele pentru bărbați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *