◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

John Tickle, fost reporter la Russia Today: „Invadarea Ucrainei a fost un șoc imens, care ne-a determinat pe mulți să demisionăm”

Un fost reporter de la Russia Today (RT) din Moscova a dezvăluit de ce a renunțat la job, în semn de protest după invazia rusă a Ucrainei.
Jonny Tickle, care a locuit la Moscova timp de cinci ani și a lucrat ca jurnalist pentru site-ul web RT în limba engleză în ultimii doi, a demisionat pe 24 februarie.
El a declarat pentru Press Gazette că „întreaga redacție” a fost șocată de războiul din Ucraina și a dus la un val de demisii, în semn de protest. „Am părăsit RT în ziua invaziei, așa că nu a fost un protest împotriva acoperirii RT sau orice altceva în acest sens, pentru că a fost înainte ca vreo acoperire să aibă loc cu adevărat. Am demisionat pentru că banii pentru RT vin de la guvernul rus. Eram fericit să lucrez pentru mass-media ruse… Odată ce guvernul a decis că va invada o țară suverană, nu voiam să primesc o singură rublă de la guvernul rus. „Întreaga redacție RT a fost șocată de invazie. Au fost și oameni din redacțiile din toată Moscova, chiar și corespondenți la Moscova la ziare britanice sau americane foarte prestigioase, care sunt în țară de multă vreme. A fost incredibil de șocant. Când s-a întâmplat, a fost acest șoc imens care ne-a determinat să demisionăm. Nu a fost doar de la RT în engleză – colegii și-au dat demisia de la RT în spaniolă, RT în franceză, chiar și RT în rusă”, susține Tickle.
Cel puțin 14 angajați au renunțat la RT în semn de protest față de invazia rusă a Ucrainei, inclusiv Kevin Owen, un prezentator senior al RT engleză care a lucrat pentru post timp de 15 ani, și redactorul șef în limba rusă, Maria Baronova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *