◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

VIZITĂ LA FRAȚII NOȘTRI DIN SUDUL BASARABIEI

Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR), cea mai longevivă organizație neguvernamentală din domeniu ( împlinește, anul acesta, 60 de ani de la înființare) și-a propus, în cadrul programului său anual de infotripuri, vizitarea Raionului Cahul din Republica Moldova și organizarea unui simpozion cu tema “Ipostaze ale turismului național și transfrontalier. Cahul, 2018 ”.
Vizita are loc în perioada 21-23 aprilie 2018.
Decizia boardului organizației se înscrie în eforturile organizației de a stabili legături profesionale și de suflet cu intelectuali și comunități românești din statele vecine României (Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria și R.Moldova), dar dare are la bază și celebrarea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia si a deciziei Sfatului Țării de la Chișinău de unire cu Țara Mamă.
Grupul AJTR prezent la Cahul are în componență jurnaliști din presa scrisă, electronică și audiovizuală, editori de carte, cadre universitare, reprezentanți ai industriei ospitalității.
Programul vizitei include o ceremonie de depunere de flori la Cimitrul de Onoare al Ostașilor Români de la Țiganca, Vizite la Muzeul Etnografic al Ținutului Cahul, la Sanatoriul Nufărul Alb din Cahul și la Muzeul Pâinii din Văleni, o excursie în Rezervația Prutul de Jos și participarea la două evenimente folclorice – la Văleni și la Cahul.
În colaborare cu Universitatea de Stat din Cahul care poartă numele marelui om de cultură român, B.P.Hașdeu de la a cărui naștere s-au împlinit, anul acesta, 180 de ani, luni 23 aprilie, va avea loc simpozionul “Ipostaze ale turismului național și transfrontalier. Cahul, 2018 ”. Între comunicările ce vor fi prezentate se numără:
1.Implicațiile activităților de turism în viața comunităților locale -prof.univ.dr. Puiu Nistoreanu, ASE, Bucuresti.
2. Succintă radiografie a stării activității hoteliere din România prof.univ.dr Nicolae Lupu, ASE București
3. Contribuția Acordurilor de cooperare bi/multilaterale dintre state la dezvoltarea turismului internațional – prof.univ.dr Nicolae Neacșu, Univ. Creștin-Democrată D. Cantemir, București
4. Prezent și perspective în turismul de litoral din România-prof.univ.dr Cornel Grigoruț, Universitatea Ovidius, Constanta
5. Dimensiunile turismului internațional la începutul sec al XXI-lea. -prof univ dr Gabriela Stănciulescu, ASE București.
6. Cahulul vazut de călători străini -Mihai Ogrinji, director general România Pitorească, președinte Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România.
7. Turism gastronomic de o parte și de alta a Prutului. -Simona Lazăr, scriitor, realizator de emisiuni, Radio România

Vor avea loc, de asemenea, întâlniri cu reprezentani ai conduerii raionului Cahul, oameni de cultură din localitate, cadre didactice și studenți basarabeni.

Valentin Țigau, vicepreședinte al AJTR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *