◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

FED CUP, FRANȚA – ROMÂNIA 1-1

Simona Halep (2 WTA) a adus României primul punct după ce a învins-o în primul meci pe Kristina Mladenovic (66 WTA), scor 6-3, 6-1

Halep, victorie lejeră cu Mladenovic 6-3, 6-1
SETUL UNU

Simona a fost ezitantă în startul meciului, emoționată la revederea cu zgura, suprafața pe care câștiga la Roland Garros în urmă cu 10 luni. Au rezultat 6 mingi de break ratate de jucătoarea noastră în fața unei Kristina Mladenovic cu un mindset extrem de pozitiv, foarte agresivă și revenită parcă la forma din 2017.

După un schimb de break-uri, Simona a intrat treptat în contul meciului și a scăpat în câștigătoare, după game-ul 7 din manșa inagurală. A fost un game extrem de lung, de peste 10 minute, care s-a dovedit a fi momentul de cotitură psihologică al partidei. Simona s-a desprins, a mai făcut un break și s-a impus la 3.

SETUL DOI 

Setul secund a fost la discreția Simonei Halep, care a profitat de căderea totală a adversarei sale. Simona și-a luat în serios rolul de «vânător» și a hăituit-o pe adversara sa cu loviturile sale năucitoare de forehand.

Mladenovic a contat doar la startul manșei secunde, dar Simona a dominat în totalitate și s-a impus cu 6-1, aducând României primul punct.

Mihaela Buzărnescu (30 WTA) a cedat în fața Carolinei Garcia (21 WTA) în al doilea meci al zilei, scor 3-6, 3-6.

Singura dispută aprigă din debutul partidei a fost cea a fanilor. Mihaela Buzărnescu a resimțit din plin presiunea, s-a plâns de zgomotele scoase de francezi în timpul punctelor și a intrat în joc abia după patru game-uri.

Momentul de cotitură al setului inaugural a avut loc atunci când Garcia conducea cu 4-3. La 30-30 pe serviciul româncei, o minge a prins in-extremis linia de fund și a dus la greșeala lui Miki. A doua jucătoare a României nu a mai avut puterea să revină și a cedat după 47 de minute, scor 3-6

Setul secund a fost mai echilibrat, dar cu același deznodământ. Mihaela a condus cu 3-2, apoi a cedat patru game-uri consecutive.

Garcia s-a impus după un joc fără sclipiri, în care a arătat multe vulnerabilități. Mâine o înfruntă pe Simona Halep, în primul meci al zilei, de la ora 14:00

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *