default-logo

Un nou număr al revistei „Muzeul Presei Românești”

Publicația trimestrială  revista „Muzeul Presei Românești”, ajunsă la cel de-al doilea număr, găzduiește în paginile sale reportaje, interviuri, studii, eseuri literare, poezii ș.a. precum și o bogată ilustrație color.

Acest număr concretizează unul dintre punctele programului editorial al revistei de a prezenta somități contemporane ale culturii române, aflate apoteotic pe culmile consacrării și afirmării profesionale în domeniul științific, jurnalistic și artistic.

De asemenea, avem plăcerea să prezentăm cititorilor noștri chipul mirific al unor fragmente fabuloase, dar tăcute, ale lumii ce ne înconjoară, ocolite din tentația de evadare spre meleaguri necunoscute sau disprețuite din predispoziția noastră spre comoditate.

Pentru cei ce dorim să călătorim spre noi înșine, dezertând din chingile banalului cotidian, paginile publicației sunt un însoțitor prietenos și de încredere. 

Jurnaliști de prestigiu, prozatori consacrați, poeți talentați contemporani, cercetări recente din domeniul istoriei literare, confesiuni și mărturii sincere –  iată ce vă oferă acest nou număr în care se regăsesc „dialoguri esențiale” cu Academician Gheorghe Păun, un interviu cu soprana Laura Tătulescu, creații ale poeților Nicolae Rotaru, Marius Robu, prozatorilor Corina Vlad Diaconescu, Daniel Ernestina, scriitorilor și gazetarilor Ion Andreiță și Geo Ciolcan, profesorului Ioan Iacob și avocatului Nicolae Tănăsescu. La acestea se adaugă contribuțiile membrilor redacției revistei.

Conținutul revistei, aflat sub semnul admirației pentru „Luceafăr”,  dar și pentru sărbătoritul de diamant Doru Dinu Glăvan, la a 75-a aniversare, apreciem că este incitant, atractiv și invită la reflecție.

 

Redactor-șef: Tanța Tănăsescu              

 Director: Dan Toma Dulciu

 

P.S. Revista poate fi lecturată online la adresa „Muzeul Presei Românești”:

          https://tantatanasescu.blogspot.com

  Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.