◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Ochii, fereastra sufletului

Ochiul este unul dintre cele mai puternice și malefice simboluri ale omenirii. Turcii purtau o amuletă numită nazar care le asigura protecția împotriva deochiului sau a blestemelor generate de ochi. Aceeași credința o întâlnim în Brazilia, Portugalia, Liban, Algeria, Arabia Saudită, Iordania, India, România, Albania, Mexic.

Psihanalistul Carl Jung considera ochiul ca fiind un simbol arhetipic, clasic, identificat cu inconştientul colectiv. Conform teoriei sale, omul reacționează instinctiv faţă de acest simbol.

Ochii sunt un simbol senzorial simbolic. Ei reprezintă lumina, adevărul, inteligenta, vigilența, conștiința morală, autoritatea. În toate culturile lumii, ochiul este un simbol spiritual asociat cu divinitatea.

În Biblie, Hristos numește ochii lampa corpului. Dacă ochii sunt bolnavi, corpul rămâne în întuneric. Atunci omul intra în cele mai profunde tenebre. Mai târziu, ochiul a devenit un simbol pentru reprezentanţii şcolilor de misticism și ocultism.

Pentru egipteni, ochiul era un simbol asociat divinităţilor solare, Horus și Ra. Mai târziu, adepţii mişcării oculte au preluat simbolul și au avut ca deviză, ochiul care vede tot. Mai târziu, Illuminatii, francmasonii au preluat același simbol. Se considera că epoca modernă este guvernată de elită ocultă care controlează și vede tot și are ca simbol ochiul.

Ochiul atoatevăzător este în iconografia ortodoxă un simbol controversat. Cu toate că este prezent în textele biblice, nu a fost acceptat ca simbol în iconografie, fiind considerat o reminiscenţă a unui cult păgân.

Piramida și ochiul sunt reprezentarea simbolică a celui de al treilea ochi, glanda pineală fiind centrul geometric exact al creierului. Kundalini este puterea divină primordială latenta din interiorul nostru. Sediul ei este osul triunghiular de la baza coloanei vertebrale, numit sacru.

Grecii antici, care i-au dat această denumire, i-au atribuit o semnificaţie deosebită, deoarece acest os ardea cel mai greu la incinerare. De asemenea, egiptenii considerau acest os ca fiind lăcaşul unei forţe supranaturale.

Occidentalii au considerat acest os sacru că fiind simbol al Varsătorului și al Sfântului Graal, recipientul vieții veșnice. Kundalini apare precum un șarpe încolăcit și reprezintă cunoaşterea supremă. Regele Tutankhamon are reprezentat acest șarpe care ajunge la cel de al treilea ochi, activându-l.

Sumerienii au făcut desene care reprezintă Annunaki, o rasă extraterestră, care aveau în vârful capului simbolul celui de al treilea ochi. Se spune că atunci când chakrele se mută în jurul capului, avem acces la celălalt tărâm.

Pentru că structură interioară a glandei pineale este asemănătoare cu cea a retinei ochilor, a fost numită cel de al treilea ochi, sau ochiul spiritual. Glanda pineală are nevoie de cea mai mare concentraţie de sânge din organism pentru a se activa. Glanda pineală este considerată poarta hiperdimensionala naturală.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *