◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Numărul femeilor din consiliile de administrație belgiene a crescut de patru ori în 12 ani

O lege din 2011 care impune companiilor belgiene să aibă cel puțin o treime femei în consiliile companiei pare să dea roade, deoarece proporția femeilor în astfel de roluri a crescut de patru ori între 2008 și 2020, a constatat un studiu recent, citat de EURACTIV. Concret, numărul femeilor
în consilii a urcat de la 8,2% la 34,1% în perioada menționată, a constatat cercetarea Institutului belgian pentru egalitatea dintre femei și bărbați. „Cifrele Institutului demonstrează încă o dată eficiența cotelor. În urmă cu zece ani, Belgia a luat direcția corectă către mai multă egalitate între femei și bărbați, iar astăzi suntem printre cei mai buni din Europa. Cifrele arată că acum trebuie să ne concentrăm eforturile asupra feminizării comitetelor executive”, a declarat Sarah Schlitz, secretarul pentru Egalitatea de Gen, Egalitatea de Șanse și Diversitate.
Cotele au fost introduse în 2011 pentru companiile din Belgia, pentru a se asigura că cel puțin o treime din membrii consiliilor de administrație ai companiilor publice autonome, Loteriei Naționale și companiilor private listate la Bursă sunt bărbați sau femei. În 2020, procentul companiilor care s-au conformat era de 98,2%.
Între timp, statele UE au mai făcut progrese către o mai mare egalitate de gen în consiliile corporative, dar mai rămân multe de făcut. În 2021, cele mai mari companii listate din UE înregistrau doar 30,6% femei în consiliile de administrație. (redacția UZPR)
Foto: euractiv.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *