◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

FLORIN PĂSAT și ARTA DE A FACE LUMEA SĂ FIE MAI BUNĂ

A vorbi despre FLORIN PĂSAT înseamnă a vorbi despre o conștientizare a sinelui tău, despre un amalgam de întrebări existențiale  la care cauți să dai cele mai bune răspunsuri vitale pentru a intra pe drumul clar al vieții și a simți cum , pur și simplu renaști în aceste timpuri destul de încercate. Eu cred că am avut noroc să-l întâlnesc pe Florin Păsat , să-l ascult și să-l apreciez mult la un workshop online BeYou Be Free unde a participat alături de alți 9 speakeri. Drumul a continuat apoi într-o formulă mai restrânsă , când am urmat un program online de transformare și dezvoltare personală  The New Me și în care, Florin Păsat era unul dintre speakerii motivaționali. Urmând pașii acestui program, am simțit că într-adevăr am făcut o alegere bună și cu mine se întâmplă ceva extraordinar de la modul cum încep să percep viața , oamenii și tot ce mă înconjoară până la optimismul și încrederea într-un viitor frumos, chiar dacă era încă amenințat puternic de situația pandemiei. Am început să fiu mai interesată și mai dornică , mai ales, de a afla și a practica tehnicile lui Florin Păsat care aveau rezultate incredibile asupra mea. Am ales fără echivoc să mă înscriu la cursul său Atrage Abundența în vremuri de provocări, iar acum la finele acestui curs , cu recunoștință și prețuire, aș dori să vi-l prezint pe acest om minunat, Florin Păsat, care a schimbat în bine viețiile a mii deoameni.

1.Mi-ar plăcea să începem acest interviu cu acest citat ce-ți aparține: Ești responsabil 100%, nu 99,99% pentru tot ce experimentezi în realitatea ta.  Care este realitatea lui Florin Păsat?

Sunt tată, soț, antreprenor, speaker, trainer, life-coach, creatorul proiectului ”Atrage Abundența în Viața Ta!”, proiect care a început în ianuarie 2012 și care a avut impact direct sau indirect în viața a peste 100.00 de oameni, proiect prin intermediul căruia prezint participanților cele mai simple și cele mai eficiente tehnici cu ajutorul cărora să aibă mai mulți bani, o relație împlinită, un corp plin de energie și armonie interioară. Sunt autorul cărții ”WOW! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită”, carte a cărei variantă în limba engleză a fost best-seller pe amazon în prima săptămână de la lansare.

  1. Consideri că prima impresie contează?

Depinde de privitor. Pentru cele mai multe persoane prima impresie contează, pentru că mintea noastră e antrenată să analizeze rapid câteva informații și, în funcție de concluzie, să încadreze acea persoană într-o anumită categorie. Acest reflex vine dintr-un instinct care s-a antrenat din cele mai vechi timpuri pentru supraviețuire. Trebuia să-ți dai seama cât mai repede dacă o persoană e dușman sau prieten, dacă te poți încrede în el sau nu și acest comportament funcționează și azi, la fiecare dintre noi.Ca urmare, în câteva secunde mintea noastră cataloghează o persoană în funcție de câteva informații: are ochelari – e o persoană studioasă, e îmbrăcat în costum și cravată – are o funcție importantă, are o privire blândă – e de încredere. Însă, dacă treci de aceste prime categorisiri și analizezi în profunzime persoana pe care o observi, e posibil să descoperi altceva în spatele aparențelor. Mai mult, sunt persoane care ”simt” la nivel energetic, ca un detector, cum e o anumită persoană, dincolo de aparențele exterioare. Dar, pentru majoritatea privitorilor, prima impresie e cea care contează.

3.Ce te-a determinat să scrii și să publici cartea WOW! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită?

Am început proiectul ”Atrage Abundența în Viața Ta!” în urma unei experiențe personale. O afacere care ar fi trebuit să-mi aducă independență financiară – și care a și generat venituri foarte mari în primele 6 luni – a sfârșit într-un faliment cu datorii mai mari de 50.000 EUR. Asta în condițiile în care atât pe hârtie cât și în practică, toate lucrurile erau favorabile: aveam cunoștințele, abilitățile, practica necesară pentru a reuși. Ca să aflu răspunsul la întrebările ”Ce mi s-a întâmplat? Cum se face că alte persoane care aveau mai puține cunoștințe decât mine au reușit, în timp ce eu, cel care le știam pe toate și îi mai și învățam pe alții am eușuat?” a durat 5 ani, timp în care am citit tot ce mi-a picat în mână despre cum funcționează mintea noastră, strategii pentru a avea succes, am participat la cursuri cu traineri celebri. Am găsit strategii care funcționau, dar care cereau foarte mult timp pentru a fi aplicate. Am găsit idei care luate separat aveau sens, dar care se băteau cap în cap când erau puse laolaltă. Am găsit rețete, dar unele mi se păreau extrem de complexe. Într-un final, am pus cap la cap toate informațiile și am creat un model extrem de simplu, ușor de înțeles, care explică de ce unii eșuează în timp ce alții au succes în aceleași condiții exterioare. Am selectat cele mai simple și mai eficiente tehnici care, atunci când sunt aplicate, te duc către succes. Am aplicat acest model atât în viața personală, cât și în programul de coaching unu-la-unu și am văzut rezultatele apărând de fiecare dată. Și m-am gândit că o modalitate simplă prin care acest model și tehnicile să ajungă la public să fie prin intermediul unei cărți, carte care poate duce mesajul mai departe dincolo de prezența mea fizică într-un curs sau în programul de coaching.

 4.Cine te-a inspirat în mod deosebit pentru a merge pe acest drum în viață?

 Acest drum a început cu falimentul de care am povestit mai devreme, așa că astăzi îi sunt recunoscător acelui faliment, pentru că m-a așezat pe o direcție care mi-a adus foarte multă împlinire. Primii îndrumători care mi-au arătat cum se merge pe această cale au fost câțiva profesori pe care i-am văzut în documentarul ”Secretul”. Din acei îndrumători cel mai mult m-au influențat Joe Vitale și Bob Proctor. M-au influențat apoi Tonny Robins și T. Harv Ecker ale căror evenimente m-au inspirat să organizez workshop-urile ”Atrage Abundența în Viața Ta!” într-un format unic al workshop-urilor care se țin în România. O influență majoră a avut Geshe Michael Roach, autorul cărții ”Șlefuitorul de Diamante”, pe care l-am cunoscut personal la lansarea cărții în România în toamna anului 2014 și care mi-a oferit o perspectivă asupra realității care m-a ajutat să am cele mai spectaculoase rezultate în ultimii ani. Mai sunt și alți autori, traineri sau speakeri de la care am învățat, dar cei menționați aici sunt cei care m-au inspirat cel mai mult.

Pe partea de predare, de împărtășire cu publicul a informațiilor m-au inspirat părinții mei. Mama mea e învățătoare, tatăl meu e profesor de limba română și de la ei am preluat darul de a da mai departe informații care să transforme viața oamenilor.

  1. Care sunt , de fapt, secretele unei vieți împlinite?

Cred că o viață împlinită se obține în momentul în care sunt împlinite 5 obiective. Ai nevoie de o situație financiară care să-ți permită un standard de viață ridicat, o relație de cuplu împlinită, un corp plin de energie și un echilibru între toate aceste trei domenii. Sunt persoane care au o situație financiară excelentă, dar au plătit cu sănătatea sau cu relațiile pentru asta. Sunt persoane care își iubesc foarte mult familia, dar dacă nu au un venit cu care să asigure familiei un standard de viață bun sau nu au o sănătate bună, vor deveni o povară pentru familie. Pe de altă parte, deși am vorbit de-a lungul timpului în fața a mai mult de 50.000 de persoane, n-am întâlnit până acum o persoană care să zică ”Sunt sănătoasă și deși nu am bani și sunt singură sunt fericită”. E nevoie de un echilibru între cele trei domenii: bani, relații, sănătate (energie a corpului fizic). Cel de-al patrulea obiectiv este pacea minții (sau armonia interioară). Există persoane care au banii, relația, sănătatea, dar nu se pot bucura de ele. Și asta se întâmplă pentru că ceva în mintea acelei persoane nu e ok. Cel de-al cincilea obiectiv este să îi vezi pe cei dragi ție că au aceleași lucruri pe care le ai și tu. Ce folos să ai tu banii, relația, sănătatea, pacea minții, dacă cei pe care îi iubești suferă? Și atunci, cel de-al cincilea lucru care contribuie la o viață abundentă și împlinită este dorința – urmată de acțiune – de a-i ajuta și pe ceilalți să aibă, de asemenea, o viață abundentă și împlinită.

  1. Putem vorbi despre un Decalog al Omului Fericit? O prezentare succintă…

Da, putem vorbi despre un decalog al omului fericit. Cel pe care l-am adoptat eu este următorul.

  1. Acțiunile mele să nu facă rău ființelor vii, să protejeze viața.
  2. Să fiu generos cu resursele de care dispun, să le împart și cu alții.
  3. Să respect relațiile celorlalți.
  4. Să fiu integru în relațiile cu ceilalți.
  5. Să vorbesc și să acționez astfel încât să aduc oamenii împreună.
  6. Să vorbesc blând, astfel încât cuvintele mele să nu-i rănească pe ceilalți.
  7. Atunci când vorbesc, să nu pierd timpul oamenilor, ci să le spun doar lucruri care aduc valoare în viața lor.
  8. Să mă bucur pentru succesele altora.
  9. Să am compasiune pentru și să sprijin o persoană care are o problemă.
  10. Să accept faptul că sunt responsabil 100% pentru realitatea pe care o experimentez

7.Dacă ar fi să faci o schimbare în viața oamenilor, ca prin magie, care ar fi ea?

Să accepte că au 100% (nu 99,9%) responsabilitate pentru viața lor, pentru ceea ce experimentează și să înțeleagă în ce fel își creează realitatea prin ceea ce gândesc, ceea ce vorbesc și prin ceea ce fac. Efectele acestei schimbări vor fi că va dispărea suferința, vor dispărea conflictele de orice fel, va dispărea sărăcia, vor dispărea bolile și locul lor va fi luat de abundență financiară, de iubire pentru semeni  – oricărei religii sau rase va aparține acel semen – , de oameni care radiază de energie și bucurie, pace la nivel mondial și ne vom bucura de o evoluție fără precedent ca specie.

8.Cum răspund oamenii la Cursul tăuAtrage Abundența în vremuri de provocări?

Majoritatea reacțiilor sunt pozitive. Foarte multe persoane își împart viața în ”înainte de Atrage Abundența” și ”după Atrage Abundența”, pentru că au experimentat transformări benefice spectaculoase în viața de zi cu zi. Există și persoane care spun că în urma programului nu au avut nicio schimbare. Din experiență, acest lucru se întâmplă fie pentru că nu au aplicat tehnicile predate, fie schimbarea a venit, dar nu au observat-o.

9.Care sunt cele mai utilizate tehnici din programul tău?

Tehnicile pe care le prezint în programul ”Atrage Abundența„ nu sunt tehnici create de mine. Sunt tehnici simple și eficiente create de alte persoane, pe care eu le-am preluat și uneori le-am adaptat.

Sunt fan al unei tehnici numită EFT (Emotional Freedom Technique), o tehnică pentru gestionarea emoțiilor negative, și care are rezultate spectaculoase atunci când e aplicată corect. O altă tehnică simplă și eficientă care e iubită de participanții la programul Atrage Abundența se numește ho’oponopono și a fost popularizată de către Joe Vitale în best-seller-ul ”Zero Limite”.

O altă tehnică este Meditația Cafelei. Această tehnică presupune să te gândești cu bucurie la lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru alții, la ajutorul pe care l-ai oferit celorlalți și să-ți imaginezi efectul de domino pe care ajutorul tău l-a declanșat în a face Lumea mai bună și mai frumoasă.

 10.De ce este bine ca oamenii să mediteze?

Există beneficii demonstrate științific ale meditației. Iată câteva dintre ele:

  • Refacerea și întărirea sistemului imunitar.
  • Îmbunătățirea creativității.
  • Îmbunătățirea productivității personale.
  • Crearea unei stări de ”flux”, în care lucrurile se întâmplă, cumva ”de la sine”.
  • Găsești soluții mult mai rapid la provocările pe care le ai pe parcursul zilei.
  • Accelerarea obținerii rezultatelor.
  • Creșterea energiei personale.

Asta dacă ne referim la rezultate ”pământești”, vizibile. Dacă mergem și în zona ”invizibilă”, apar beneficii suplimentare:

  • Ființele de Lumină te sprijină în călătoria ta spirituală.
  • Dezvoltarea intuiției, capacitatea de a vedea în viitor.
  • Evoluție spirituală accelerată.
  1. Cum vezi businessul tău peste 10 ani?

 Îmi doresc ca în 10 ani proiectul ”Atrage Abundența în Viața Ta!” să atingă milioane de oameni pentru a le prezenta principiile care guvernează această realitate și tehnicile simple cu ajutorul cărora aceste principii să fie folosite pentru a crea viața abundentă și împlinită pe care și-o dorește fiecare.

  1. Cum te vezi pe tine peste 10 ani în timpul liber?

Cred că această dorință ”Timp liber” este doar o legendă. Foarte multe persoane își doresc să aibă un venit care să le permită să aibă foarte mult timp liber și după ce au acel timp liber își sau seama că se plictisesc. Dacă te uiți la cei care generează foarte multă valoare pentru ceilalți – marii traineri sau speakeri precum Tonny Robbins, Joe Dispenza, Gregg Braden, John Maxwell, și mulți alții – constați că ei își folosesc timpul pentru a crea și mai multă valoare și pentru a face ca această valoare să ajungă la oameni. Ca urmare, intenția mea este să am timp pe care să-l folosesc pentru creștere personală și apoi, ceea ce am acumulat în perioada de creștere, să pot împărtăși cu milioanele de fani pe care intenționez să-i am în 10 ani, astfel încât cât mai multe persoane să poată evolua rapid.

13.Câteva cărți pe care le recomanzi cititorilor.

Lista e mult mai lungă, de aceea am ales doar câteva:

  • Napoleon Hill – De la idee la bani
  • Bob Proctor – Te-ai născut bogat
  • Joe Vitale – Zero Limite
  • Nick Ortner – Terapia prin ciocănituri
  • Nicoleta Nistor – Cu emoțiile la control
  • Bruce Lipton – Biologia credinței
  • Harv Ecker – Secretele minții de milionar
  • Debie Ford – Partea întunecată a căutătorilor de lumină
  • Bradley Nelson – Codul emoțiilor
  • Robert Anthony – Dincolo de gândirea pozitivă
  • Geshe Michael Roach – Șlefuitorul de diamante
  • Geshe Michael Roach – Karma Iubirii
  • Nassim Haramein – Sacred Geometry and Unified Fields, video youtube

14.Aș dori să menționez cititorilor noștri că recent ai participat la acel extraordinar Flow Summit 2020 alături de faimoși speakeri din întreaga lume: Dalai Lama, Gregg Braden, Joe Dispenza, Bruce Lipton, Neale Donald Walsch și te felicit din toată inima!Pentru un cititor care prin intermediul acestui interviu a  aflat despre Florin Păsat, unde îți va putea  urmări activitatea și de unde va putea cumpăra cartea ta?

 Activitateapoate fi urmărită pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/florinpasat.ro/, pe pagina de instagram  https://www.instagram.com/florin.pasat/ sau pe site-ul florinpasat.com. Cartea poate fi cumpărată de pe site, accesând meniul SHOP.

 15.Un mesaj pentru cititori.

 Să facă în fiecare zi cel puțin un lucru bun pentru ceilalți și apoi seara, înainte de a adormi, să se gândească cu bucurie că au făcut un lucru care a făcut Lumea să fie mai bună.

Interviu de Claudia Motea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *