default-logo

Ansamblul „Ciobănașul” reprezintă România la un prestigios festival internațional

Ansamblul folcloric „Ciobănașul”, din comuna argeşeană Corbi, reprezintă România la un prestigios festival internațional de profil în Muntenegru, pe malul Mării Adriatice. În perioada 17- 23 iulie, artiștii argeșeni sunt prezenţi la a șaptea ediție a Folk Fest Montenegro 2022. Ei prezentă un repertoriu specific zonei de munte a Argeșului, cântece de ciobănie si pricesne, dar vor promova si gastronomia locală.
Ansamblul „Ciobănașul” este ansamblul cu tradiție folclorică recunoscută, în special al cântecelor de ciobănie care, pe lângă doinele și baladele specifice aduce în atenția publicului și tradiții de veacuri precum urcatul sau coborâtul oilor, gen „Rapsodia Păstorească”, meșteșuguri ciobănești ori din lumea satului de odinioară și, nu în ultimul rând, promovarea produselor naturale în special brânzeturile și fructele autohtone.
Ansamblul, coordonat de profesoara Simona Anghel, reunește, în două ansambluri, pe categorii de vârstă, membrii cu vârste cuprinse între 14 și 70 de ani.
Tânăra interpretă din zonă Ilona Anghel, studentă la medicină, va încânta publicul prin glasul său duios ori la instrumente de suflat, dar și prin costumul tradițional de ciobăniță.
Participarea delegației românești la acest festival are sprijinul autorității locale din Corbi și a unei societăți comerciale condusă de familiei Baciu, mare iubitoare a tradițiilor românești.
Artiștii argeșeni sunt însoțiți de renumitele interprete de muzică populară Valeria Arnăutu și Liliana Savu Badea, cele care au intermediat legăturile culturale dintre ansamblul „Ciobănașul” și organizatorii festivalului din Muntenegru.

Constantin Pașol / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*