default-logo

Doar colaborarea dintre editori îi va face o „forță robustă” împotriva atacurilor țintite spre jurnaliști

Rebecca Whittington, primul editor dedicat siguranței online din industria media din Marea Britanie, susține, pentru podcastul „Future of Media Explained”, de la Press Gazette, de ce crede că doar colaborarea dintre editori îi va face o „forță robustă” împotriva atacurilor țintite spre jurnaliști: „Cred că este important pentru ca oamenii să poată merge mai departe și să simtă că sunt susținuți”. Whittington a introdus un nou sistem de raportare cu ajutorul echipei, care include posibilitatea de a tria cu ușurință cazurile, pentru a aduce oamenii potriviți să ajute – de exemplu, pentru o problemă de rețele sociale, se poate aduce un editor relevant de rețele sociale. „Este mai ușor pentru un membru al personalului să facă un raport, să verifice progresul și cine este implicat”, afirmă Whittington. De asemenea, sistemul solicită personalului consimțământul informat pentru a partaja date, cum ar fi platforma social media implicată în cazul lor și caracteristicile lor personale, astfel încât să poată începe să construiască o imagine bazată pe dovezi despre cine se confruntă cu ce și unde, în loc să se bazeze pe relatări.
Pandemia de Covid-19 și cantitatea mare de dezinformare online pe care a adus-o au însemnat o mulțime de amenințări la adresa jurnaliștilor, afirmă jurnalista.
Refuzul jurnaliștilor mai tineri de a accepta părțile neplăcute ale jobului, cum ar fi abuzul online, este „de fapt foarte bun”; în loc să-și asume doar povara, se așteaptă să vadă în jurul lor structuri bune de sprijin și bunăstare și sunt mai dispuși să le caute în mod active, adaugă Whittington.
La nivel guvernamental, Whittington susține că problema abuzului este pe ordinea de zi în Marea Britanie și că lucrurile merg „în direcția corectă”, dar „este nevoie de ceva mai mult”.
Legea privind siguranța online, care a fost amânată din cauza schimbării guvernului, conținea protecții împotriva conținutului „legal, dar dăunător” care ar putea cauza ofensă, dar noul prim-ministru Liz Truss a spus că „s-ar putea să fie necesare unele ajustări” pentru a înclina balanța. înapoi spre libertatea de exprimare.
Între timp, Comitetul Național pentru Siguranța Jurnaliștilor s-a întrunit și a creat un plan de acțiune pentru a proteja mai bine jurnaliştii, ceea ce a determinat forțele de poliție să numească ofițeri de legătură dedicați. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*