default-logo

„Gazeta Munteniei” – anul XX, nr. 382. „Unde nu este lege, acolo nu este libertate!”

Motto: „Cu cȃt știința progreseazǎ, cu atȃt limitele necunoscutului se retrag” (Grig. Munteanu)

A ieşit de sub tipar nr. 382 al publicaţiei regionale „Gazeta Munteniei”, periodic de informaţie social economică. Din cuprinsul acestei ediţii spicuim: Editorialul intitulat: O direcţie greșită – semnat de directorul Florenţ Mocanu, precum şi articole referitoare la: Târgoviște: „Prof. univ. dr. Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al Universității „Valahia”:
Universitatea „Valahia” din Târgoviște i-a decernat vineri, 9 septembrie 2022, titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Ion Cucui, în semn de profundă recunoștință și apreciere înaltă pentru activitatea remarcabilă, merite, profesionism și rezultate deosebite. Domnia sa este o personalitate care s-a remarcat, începând cu anul 1992, printr-o bogată activitate didactică și de cercetare în domeniul contabilităţii, respectiv al managementului academic, care se suprapune celor 30 de ani de la înfiinţarea universităţii din vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, perioadă care i-a adus recunoașterea în spațiul academic românesc şi european. Este greu a cuprinde într-un cadru restrâns personalitatea celui omagiat. Faptul că s-a angajat cu toată convingerea, priceperea și experiența domniei sale în demersul conturării primelor structuri universitare, și ulterior în dezvoltarea acestora, a reprezentat un moment foarte important în procesul credibilizării acţiunilor întregii comunități academice tȃrgoviștene. Pregătirea profesională, precum și experiența acumulată ȋn timp au contribuit la încununarea carierei sale universitare, parcurgând toate treptele funcțiilor didactice universitare, de la asistent la profesor universitar, iar începând cu anul 2005 devine conducator de doctorat în cadrul IOSUD-UVT, asigurând formarea în cadrul cercetǎrii științifice în domeniul contabilităţii a unui număr remarcabil de doctoranzi.
Profesorul Ion Cucui a avut un rol important în construcția şi recunoaşterea academică a Universităţii „Valahia” din Târgoviște, ca urmare a funcţiilor deţinute (președinte al Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște, rector, prorector cu probleme economice, sociale și relații internaționale, director al Centrului de Cercetare și Studii în Contabilitate și Finanțe din cadrul Institutului de cercetare Științifică și Tehnologică). Cunoscător al culturii și lumii academice franceze, a participat în dese rânduri la manifestări de o înaltă ținută științifică în Franța unde a popularizat tradiţia școlii românești de contabilitate. În concluzie, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor Ion Cucui de către Universitatea „Valahia” este o binevenită recunoaștere, fiind o mare sărbătoare pentru întreaga comunitate academică târgovișteană. Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară, din Campusul universitar, şi s-a desfăşurat în prezenţa conducerii Universităţii, a preşedintelui Senatului universitar, prof. univ. dr. Constantin Pehoiu şi a membrilor Senatului universitar, a corpului profesoral, a studenţilor, a oficialităților şi a invitaţilor speciali”, Dâmbovița: Forumul Național Cultural „Brâncoveniana” de la Potlogi – ediția a IV-a, Președintele COAL Argeș, Liviu Nicolae, distinge o fântână de speranță în revenirea din colaps, Lansarea primului apel de proiecte pentru Construirea de insule ecologice digitalizate, Argeş: Virgil Zamfira este noul șef al Ocolului Silvic Domnești, Giurgiu: Două autospeciale noi pentru ISU Vlașca, Expoziție nouă la Muzeul Brăilei „Carol I”: Raluca Spătaru Iancu. „Oameni, grădini, iconostase”, Prahova: Expoziția foto-documentară „190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial”, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie, Teleorman: Au fost adoptate 9 hotărâri de Consiliu Județean, Dâmbovița: Fiii satului s-au întâlnit la Ziua comunei Ocnița, Protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.).
„GAZETA MUNTENIEI” – ziarul tuturor muntenilor!

Florenţ Mocanu / UZPR
Senior editor şi redactor şef al ziarului regional „Gazeta Munteniei”

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*