default-logo

Părerea telespectatorului (ne)plictisit. FCSB, pe loc de play-out

S-a încheiat recenta etapă din Superliga la fotbal cu meciuri pe 4 zile, la ore unele acceptabile, altele mai greu, când și datorită ritmului de joc impus de combatanți pe seniori îi fură somnul și mai pierd din continuitatea fazelor, mai ales că și VAR-ul e și el plictisitor și enervant. Alții nici nu-i dau importanță – vezi arbitrul Kovacs la meciul dintre Petrolul și Rapid, când a alergat după Irossito pentru a-i arăta al doilea cartonaș galben și eliminare, doar pentru că i-a arătat să meargă să vadă pe ecran ce s-a întâmplat într-o fază controversată. Atunci, ce rol mai are acest VAR, cine-i plătește pe cei 4-5 specialiști?
Dar să reamintim rezultatele: FC Voluntari-U. Craiova 1948 1-0, după un meci ca de antrenament, în care oltenii puteau să câștige, dar au ratat copilărește. Voluntarii au înscris un gol norocos pe final și au luat cele trei puncte.
Petrolul – Farul, 1-3. Un meci între două echipe clasate surprinzător în primele șase. Al doilea, meci când antrenorul Petrolului pierde pe piciorul stâng, în meciul cu UTA. când Miculescu mai tot meciul a fost liber de marcaj. Victorie meritată, pe fondul unui joc deschis .
UTArad – Hermannstadt 1-2. Arădenii au deschis scorul din penalti și mulțumiți cu acest avantaj au redus motoarele și, ca întotdeauna, fotbalul te pedepsește. Sibienii, cu unele mutații inspirate ale lui Măldărășanu, și-au construit cu luciditate strategia de final și-au dat lovitura la ultima fază de atac, prin dubla lui Almășan, un jucător de urmărit.
Sepsi-Botoșani, 7-0. La acest scor, în care portarul oaspeților, Papp, a reușit să pareze două penaltiuri, ce poți comenta? Sepsi e pe val, Botoșaniul se scufundă.
Rapi-Mioveni,2-1. Rapid, cu o galerie care a susținut mai tot timpul echipa, a reușit abia în minutul 88 să înscrie golul victoriei și să se mențină în fruntea clasamentului. Miovenii lui Stoican, deși timp de o oră au jucat în 10, au dat o replică serioasă giuleștenilor.
U.Cluj-Napoca-Chindia, 1-0, un meci echilibrat, în care și Chindia putea lua măcar un punct, dar clujenii, mai insistenți pe final, au reușit să marcheze și astfel au contribuit indirect la demisia antrenorului Mihalcea .
Univ.Craiova-FCSB, 2-1. Un meci așteptat cu mare interes în Bănie, între două echipe (re)născute din cenușa altor echipe cândva de glorie ale fotbalului românesc. Prima repriză aparține oltenilor. care deschid scorul dintr-un penalti transformat de Mitrea, noua achiziție și se pare înlocuitorul lui Chiricheș (accidentat) la Națională. Repriza a doua FCSB cu schimbările operate pare mai hotărâtă, dar cu greu găsește drumul spre poarta lui Lazăr, dar egalează tot din penalty, acordat corect de arbitrul Radu Petrescu, dar și confirmat de VAR, transformat de Comangno. Cred că ambele echipe erau mulțumite cu acest rezultat, după ceea ce au jucat în continuare, am văzut șuturi trase la poarta pe care intră ambulanța, Olaru, Nistor, Crețu, ori faulturi ca la rugby, călcări pe glezne, împingere Vătăjelu, la Compagno, scos de pe traiectorie la o minge în careu, și chiar o luare de gât a lui Campagno de către Mitrea, tot în careu, cică a vrut să-i aranjeze gulerul la tricou. Infracțiuni (ne)văzute, (ne)sancționate de central, care de multe ori era ,,Pe lângă plopii fără soț”, nici de asistenții care nu se bagă peste central. Dar la o centrare nevinovată de pe dreapta, Marcovici nu atinge o minge înaltă în careu și Oaidă, în mișcare, o lovește cu genunchiul și, desigur, involuntar înscrie un gol imparabil în proprie poartă și așa Craiova câștigă meciul și e pe loc de play–of și FCSB pe loc de play–out. FCSB, cu toate că are un lot de jucători valoroși, nu are constanță în joc și în mai multe meciuri am observat că unii jucători s-au născut obosiți și e greu să joci din trei în trei zile. Poate acum, cu pauza cu meciurile Naționalei, Dică va implementa o altă strategie. Ar fi timpul. Domnul Becali (nu) cred că mai are răbdare.
FC Argeș – CFR Cluj 0-1, în ultimul meci al etapei și poate al antrenorului Petrescu, cu un gol norocos, marcat spre final de Camora.
Urăm succes fotbaliștilor români în meciurile cu Finlanda și Bosnia. HAI ROMÂNIA!

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Foto: gsp.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*