◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

PLATON, OAMENII SUNT PRIZONIERI ÎNTR-UN SPAȚIU LIMITAT

Tot mai mulți cercetători susțin teoria pin care Universul este o hologramă gigantică. Mai mult, găurile negre, un subiect contoversat și neelucidat, ar fi și ele holograme.

Toate formele de energie și de materie care intră în raza de acțiune a unei găuri negre dispar, sunt înghițite.
Unde se duc toate acestea și cât de mult poate înghiţi o gaură neagră?

Ce se întâmplă cu energia, materia, lumina care au fost înghiţite? Se transformă, își mențin caracteristicile?
Dacă Universul se extinde, așa cum susțin cei mai mulți cercetători, corpurile care-l formează se depărtează cu o viteză din ce în ce mai mare.

Sunt multe necunoscute în această teorie. Nu știm cât de mult se poate extinde Universul. Putem vorbi despre o extindere continuă care tinde spre infinit? Vorbim despre infinit, fără a ști cu adevărat ce reprezintă el.

O nouă teorie susține că Big Bang-ul s-a format ca urmare a unei găuri negre cu patru dimensiuni. Platon susținea în unul din textele sale că, oamenii sunt prizonieri într-un spațiu limitat de niște ziduri. O cavernă, în care suntem prizonieri și în care singura realitate este proiecția unor umbre pe acest zid.

Spațiul nostru tridimensional este o hologramă a unei spațiu cu patru dimensiuni, sau mai multe. Această teorie a fost lansată în anul 1982. Fizica cuantică funcționează fără noțiunile de spațiu și distanță, materia este informație, iar Universul este o hologramă.

Simplist spus, o hologramă este o fotografie tridimensională făcută cu un laser. Pentru a fi fotografiat obiectul este necesară o baie de lumină realizată de un laser.

Universul nostru este suprafața unui univers mai vast. Testele realizate în laborator, de către specialiștii japonezi au demonstrat că particulele sunt niște corzi și nu puncte, așa cum am învățat.

Aceste corzi vibrează într-un spațiu-timp cu dimensiuni mai multe. S-a spus că, Universul este ca o cămașă pe care dacă o strângem dimensiunile ei se micșorează.
În cadrul acestui univers interacționează cele patru forțe, gravitația, electromagnetismul și forțele nucleare slabe și puternice.

Cu alte cuvinte, universul nostru este proiecția unui univers cosmic. Trăim într-o lume ireală, o lume a iluziilor.
Schimbă cu ceva viața noastă această teorie?

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *