11 motive de îngrijorare datorate implementării tehnologiei 5G!

La conferința de presă din iunie 2016, în care șeful Comisiei Federale de Comunicații (FCC), Tom Wheeler, a anunțat deschiderea spectrului triplu ce va conţine banda joasă, banda medie și banda înaltă de intensitate a undelor radio, nu a existat nicio mențiune privind efectele acestora asupra sănătății. Dar pericolele sunt reale. Mii de studii leagă expunerea la radiații radio cu frecvență joasă de o listă lungă de efecte biologice adverse. Programul Național de Toxicologie, cu un buget de 25 milioane USD, a concluzionat că radiațiile de frecvență radio de tipul utilizat în prezent de telefoanele mobile pot provoca cancer. Dar care este impactul rețelelor 5G asupra sănătății oamenilor? Iată o sinteză a studiilor efectuate până în prezent, cuprinzând 11 motive care stârnesc îngrijorare: Tehnologia 5G 1. O supă densă de electro-ceață. Vom fi bombardați de frecvențe foarte înalte, la intensități reduse și de scurtă durată, fapt ce va crea o „supă densăˮ de „electro-ceațăˮ, care va interfera cu potențialele electrice naturale ale trupului. 2. Efecte asupra pielii. O preocupare importantă este legată de modul în care aceste noi lungimi de undă vor afecta pielea. Trupul uman are între două până la patru milioane de canale sudoripare (pori prin care se elimină transpiraţia la suprafaţa pielii). Dr. Ben-Ishai de la Universitatea Ebraică din Israel a explicat că aceste canale de eliminare a transpirației acționează ca „o serie de antene helicoidale atunci când sunt expuse la aceste lungimi de undă”, ceea ce înseamnă că devenim mai conductivi din punct de vedere electric. Un studiu ştiinţific recent, din New York, care a utilizat unde de 60 GHz, a arătat că „analizele adâncimii de penetrare arată că mai mult de 90% din puterea transmisă este absorbită în epiderm și în dermˮ. Efectele MMW (unde milimetrice) studiate de dr. Yael Stein de la Universitatea Ebraică arată că aceste unde provoacă și dureri fizice la oameni, pe măsură ce nociceptorii noștri se „aprindˮ, ca formă de recunoaștere a undei ca un stimul dăunător. Aceasta arată posibilitatea apariţiei multor boli de piele și a cancerului, precum și apariţia de dureri fizice localizate la nivelul pielii noastre 3. Efecte asupra ochilor. Un studiu din 1994 a constatat că radiația electromagnetică de nivel mic, cu lungime de undă milimetrică, a produs opacitatea corneei la șobolani. Un experiment realizat de Institutul de Cercetări Medicale din cadrul Universităţii de Medicină din Kanazawa a constatat că antenele ce emit unde milimetrice de 60 GHz pot cauza leziuni termice de diferite tipuri şi profunzimi. Efectele termice induse de undele electromagnetice milimetrice pot pătrunde sub suprafața globului ocular. Un studiu derulat în China în anul 2003 a descoperit, de asemenea, deteriorarea celulelor epiteliale ale cristalinului la iepuri după 8 ore de expunere la radiațiile cu microunde. Un alt studiu realizat de Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Pakistan, în 2009, a concluzionat că CEM emise de un telefon mobil provoacă perturbarea formării retinei la embrionii de găină. 4. Efecte asupra inimii. Un studiu din 1992 realizat de un grup de cercetători din Rusia a constatat că frecvențele de unde electromagnetice din intervalul 53-78 GHz (pe care 5G propune să le utilizeze) au afectat ritmul cardiac la șobolani. Această alterare a fost considerată şi un indicator al stresului la care au fost supuşi (iradierea cu CEM). Au mai existat şi alte studii ştiinţifice riguroase, chiar pe alte specii, care au confirmat apariţia aritmiilor cardiace în urma expunerii la CEM. 5. Efecte asupra sistemului imunitar. Un studiu realizat de cercetători ruşi, în 2002, a urmărit să examineze efectele expunerii la microunde de 42 GHz asupra sângelui, la animalele de laborator – șoareci sănătoși. S-a observat că „expunerea întregului organism la CEM cu intensitate scăzută are un efect consistent asupra indicilor de imunitate nespecificăˮ. 6. Efectele asupra ratei de creștere a celulelor. Un studiu armean din 2016 a observat consecinţele acţiunii MMW (undelor electromagnetice milimetrice) de intensitate scăzută, care se consideră că vor reflecta viitorul mediu determinat de 5G, după ce această reţea va fi pusă în funcţiune. Studiul efectuat pe bacterii tip E. Coli, dar şi pe alte bacterii, a arătat că undele electromagnetice au inhibat creșterea E. Coli și au determinat „modificarea proprietăților și a activității” acestor organisme. Îngrijorarea rezultată se datorează faptului că cercetătorii au considerat că CEM ar avea același efect și asupra celulelor umane. 7. Efecte asupra rezistenței la bacterii. Același studiu armean a sugerat, de asemenea, că acțiunea MMW se repercutează în principal asupra apei, a membranei celulare, a plasmei și a genomului. Autorii studiului au descoperit că în interacțiunea cu MMW, bacteriile și-au modificat sensibilitatea la „diferite substanțe chimice biologic active, inclusiv la antibioticeˮ. Mai exact, supunerea bacteriilor combinației de MMW și antibiotice a condus la rezistență la antibiotice. Această descoperire arată că implementarea planului 5G ar putea avea un efect de amploare asupra sănătății ființelor umane, deoarece CEM 5G vor fi implementate pe tot globul. Aceasta va însemna crearea la nivel planetar de populații de bacterii care vor putea infecta fiinţa umană dar care vor fi rezistente la antibiotice. În același timp ființele umane, și nu numai, vor manifesta o imunitate din ce în ce mai slabă, o rezistență la infecții din ce în ce mai redusă, tot din cauza CEM 5G. 8. Efecte asupra sănătății plantelor. Una dintre caracteristicile 5G este că MMW sunt deosebit de susceptibile de a fi absorbite de plante și de ploaie. Atât oamenii, cât și animalele consumă plante ca sursă de hrană. Efectele MMW asupra plantelor ar putea însemna alimente care nu pot fi consumate în siguranță. Până acum ameninţarea care venea din partea alimentaţiei era/este reprezentată de organismele modificate genetic (OMG). Un studiu din 2010 privind răsadurile de aspen a arătat că expunerea acestora la frecvențe radio a condus la plante cu frunze care prezintă simptome de necroză. Un alt studiu armean a constatat că MMW-urile cu intensitate scăzută determină modificări ale spectrului izoenzimelor peroxidazei ale lăstarilor de grâu. Peroxidaza este o proteină de stres existentă în plante. Rezultatele experimentelor arată că 5G va fi deosebit de dăunător pentru plante – poate mai … Continuă lectura 11 motive de îngrijorare datorate implementării tehnologiei 5G!