SIP condamnă Cuba pentru încarcerarea ziaristului Quiñones Haces

Societatea Interamericană de Presă – SIP critică   regimul din Cuba pentru condamnarea la 1 an de închisoare corecțională a ziaristului și avocatului Roberto de Jesús Quiñones Haces de la  portalul Cubanet pentru rezistență și lipsă  de obediență față de  regimul cubanez.

Nimic nu ne mai surprinde la  guvernul cubanez, obsedat  de urmărirea  ziariștilor independenți, de cenzurarea criticilor, opiniilor  și informației libere  (…) Regimul cubanez trebuie să suspende imediat această sancțiune pentru a nu continua cu încălcarea drepturilor omului.“, a spus președinta SIP, María Elvira Domínguez, director al cotidianului   El País de Cali, Columbia .

Quiñones Haces a fost condamnat în urma unui incident care a avut loc la procesul de judecată a unui cuplu religios acuzat pentru dorința de a–și educa copiii acasă.  Ziaristul a fost lovit, după ce a  refuzat să se retragă din sala de judecată și să plătească o amendă .

“Nu am nici o speranță de la regimul castrist , dar nici nu voi îngenunchia în fața opresorilor poporului cubanez“, a  spus ziaristul într-un text postat pe portalul Cubanet.

SIP precizează că în actualul guvern de la Havana s-au intensificat acuzațiile, pedepsele și persecutarea ziariștilor independenți.

Elena Chiriță / UZPR

Sursa https://www.sipiapa.org/notas/1213329-la-sip-condeno-cuba-encarcelar-un-periodista

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.