◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

FOBIA, O AMPRENTA ANCESTRALA NEGATIVA

Fobia este o teamă iraţională, persistenta și dusă la extremă. Specialiştii au clasat fobiile în trei categorii.

Din prima categorie fac parte cele aferente unui obiect sau animal. Din a doua categorie face parte fobia socială sau frică de mulțime. Din cea de a trei categorie face parte agorafobia, un sentiment de panică în faţa unei situații.

Se spune că frica este cu atât mai mare cu cât am avut în copilărie evenimente nefericite sau şocuri emoţionale. În anumite culturi, fobiile sunt explicate prin faptul că într-o viața anterioară, individul nu și-a îndeplinit menirea.

Fobiile sunt atribuite unor traume dintr-o viața anterioară. Aceste amintiri apar sub forma unor flash-uri. Mai mult, semnele din naștere, ticurile au legătura cu o viața anterioară.

Nici personalităţile nu au scăpat de fobii. Celebrul regizor Alfred Hitchcock avea fobie la ouă. Nici măcar nu le putea atinge. George Washington este una dintre marile personalităţi ale SUA. Era considerat un om puternic. Cu toate acestea, îi era frică de cimitire și moarte.

Nikola Tesla a fost considerat cel mai mare inventator al secolului al XX-lea. A fost o personalitate controversată, unii l-au considerat nebun. Avea fobie fata de obiectele rotunde.

Freud a fost primul psihanalist care a studiat fenomenele legate de frica și fobii. Bărbatul este o fiinţă mult mai preocupată decât femeia de pierderea atribuţiilor puterii sale. El încearcă să-și păstreze puterea falica, masculinitatea, spunea Freud.

Cei care susțin că fobiile sunt zvâcniri dintr-o viața anterioară aduc în susţinerea opiniei lor faptul că un copil care nu cunoaște focul sau apă are teama de ele. Aceeași teamă apare și în faţa unui animal necunoscut.

Se poate că omul să aibă parte de o programare inconştientă, de o amprentă ancestrală negativă. Specialiştii sugerează faptul că amintirile și fobiile pot fi transmise de-a lungul mai multor generații prin ADN.

Tafofobia este frică de a fi îngropat de viu. A apărut în anul 1700, în momentul în care ciuma devenise foarte agresivă, iar multe persoane erau îngropate de vii.

Suntem mai mult sau mai puțin împăcați că vom muri. Edgar Allan Poe scria despre îngroparea în stare de comă, după care subiectul își revenea.

În anul 1890, Lavinia Merli era însărcinata și în ultima lună a sarcinii a intrat în comă. S-a crezut că murise și a fost înmormântată. Două zile mai târziu, cavoul a fost deschis pentru că se auzeau zgomote. Lavinia își recăpătase conștiința și născuse.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *