◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 32-a din 2019 (5-11 aug.)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.
1. Iohannis, invitat de Trump la Washington să dea seamă de politica energetică a Guvernului
2. Tăriceanu pune sula în coaste PSD-ului ca să-l bage pe Ponta în coaliție
3. Dragnea atacă în justiție alegerea Vioricăi Dăncilă
4. Miting-cacealma de un sfert de milion organizat de un dentist din Londra
5. Plumb și Nica propuși comisari europeni

1. Iohannis, invitat de Trump la Washington să dea seamă de politica energetică a Guvernului

Casa Albă și Palatul Cotroceni au făcut un anunț important pentru țară: președintele Trump l-a invitat pe colegul său Iohannis să facă o vizită la Casa Albă în cadrul căreia se vor discuta probleme legate de parteneriatul dintre cele două țări. În comunicatul Casei Albe se specifică faptul că se va vorbi și despre parteneriatul energetic (acela cu gazele din Marea Neagră) semn că liderul american va dori să-l tragă la răspundere pe cel român în legătură cu năzbâtiile Guvernului său, care nu dorește să scoată problema gazelor de sub influență rusească.

2. Tăriceanu pune sula în coaste PSD-ului ca să-l bage pe Ponta în coaliție

Tăriceanu face un anunț surprinzător pe Facebook: ALDE și Pro România vor forma un singur grup parlamentar! După vreo două ore și după ce Ponta dezminte, Tăriceanu corectează anunțul spunând că doar s-a discutat despre așa ceva. Ponta dezvăluie secretul anunțului lui Tăriceanu precizând că condiționează o alianță dintre România și ALDE de ieșirea acestora de la guvernare.
Vosganian înfige sula în coasta PSD-ului anunțând că pentru conservarea coaliției la guvernare ALDE solicită patru ministere pentru ei și alte patru pentru Ponta.

3. Dragnea atacă în justiție alegerea Vioricăi Dăncilă

Din pușcărie, Dragnea sesizează instanța de judecată referitor la faptul că alegerea lui Dăncilă și Fifor ar fi fost nestatutară, pentru că votul ar fi trebuit dat de întregul activ de partid, nu doar de către cei din CExN.
Tribunalul București a respins plângerea lui Dragnea, dar acesta nu se lasă și va face recurs la instanța superioară, doar așa pentru ca Dăncilă să nu doarmă liniștită.

4. Miting-cacealma de un sfert de milion organizat de un dentist din Londra

Primăria Capitalei a aprobat solicitarea de organizare a unui mare miting de protest în Piața Victoriei, sâmbătă 10 august. Organizatorul, un anume Tommy Tomescu, dentist din Londra, a anunțat că vor participa 250 de mii de manifestanți din toate țările Europei pe unde se află români nemulțumiți de ce se întâmplă în țară.
Asociațiile de români de prin principalele state europene populate cu concetățeni de ai noștri anunță că nu vor participa la mitingul lui Tommy Dentistul .
Dintre cei 250.000 participanți anunțați de Tommy Dentistul, nu s-au adunat la mitingul aniversar decât vreo 20.000, pe care organizatorul îi vedea înmulțiți cu 10. Ar trebui să consulte un oftalmolog. A fost un miting în general pașnic, onorat de câteva personalități politice de dreapta, care a marcat o nouă etapă, una de prietenie și bună înțelegere, între manifestanți și jandarmi. Una peste alta, o cacealma aniversară!
Plină de grijă față de sănătatea participanților la miting, Gabriela Firea a dat dispoziție să se asigure rezerve de apă de băut în Piață. Deși pe canicula asta unii ar fi preferat un duș cu tunurile de apă ale Jandarmeriei.

5. Plumb și Nica propuși comisari europeni

Dan Nica şi Rovana Plumb sunt propunerile României pentru funcţia de comisar european, potrivit unei scrisori trimise de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles.
Rovana Plumb este europarlamentar PSD, vicepreşedinte al grupului socialiştilor din Parlamentul European şi fost ministru al Fondurilor Europene, al Muncii și al Mediului.
Dan Nica este europarlamentar PSD din 2014, iar anterior a condus ministerele Comunicațiilor și Internelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *