◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Scenariile politice şi fantomele din Caracal

            E criminal, criminalul ?, ba nu e criminal ! Se presupune că fetele n-au fost ucise, ele sunt sechestrate, undeva, prin ţări străine. Ancheta continuă în cazul crimelor din Caracal. „Se simte un miros urât, dar poate putoarea vine de la un câine mort”… – zice unul. Cazul Caracal este învăluit de mister. Se caută cadavrele într-o pădure, dar n-au fost găsite încă printre copacii trişti. Au trecut mai bine de două săptămâni şi încă nu avem un răspuns concret. Asistăm la un „bla-bla-bla”, în serial, de tip Elodia. Nebuloasa comentariilor „ fără fond” este în toi. Fiecare „Luminat”, care apare pe un post de televiziune „ îşi dă cu părerea ”, iar speculaţiile frizează o demenţă ameţitoare plină de confuzii. Se caută vinovaţii cu funcţii. Mulţi dintre ei au fost pedepsiţi, chiar dacă au fost sau n-au fost vinovaţi. Au trecut mai bine de 30 de ani de la Revoluție şi-acum se constată că anumite proceduri juridice au lacune cât Marea Moartă. Discuţiile sterile televizate au la bază „ informaţiile de pe surse ”. Sunt acuzate partide, oameni politici etc.

            Surpriză ! Din acest context „incendiar” dramatic, plin de suspiciuni, se naşte ca un „ Superman ” sau „ Spiderman ”, „ Politizarea ” presupuselor crime regizate în Caracal. Dacă în prima fază atacurile politice s-au rezumat la citirea unor declaraţii de presă „ demolatoare ”, acestea „ au explodat precum mămăliga în ceaun ” şi s-au transformat în „ celebrul ” protest de stradă. „ A ieşit poporul în stradă !” – aflăm stupefiaţi dintr-o ştire de televiziune. Care popor ?! Oare n-au ieşit în stradă membrii unor partide, care doresc Puterea ? La prima vedere, ai spune că aceşti români, care „ au ieşit în stradă ” deplâng cu adevărat dramele din celebrul, de-acum, Caracal. Când colo, ce să vezi ? Încet-încet participanţii la miting au ajuns în faţa Guvernului, ba mai mult de-atât o parte dintre ei au dorit să intre forțat în clădirea acestuia deşi nu era „oră de vizită”. Măi, să fie !, că doar NU în clădirea Guvernului se află reţeaua fantomă în spatele căreia se ascund poate crime, sechestrări şi alte drame specifice modernei Democraţii internaţionale !

            Ce legătură are apropiata campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale cu poveştile  „fantastice” din Caracal ? În orice ţară din lume există astfel de cazuri dramatice, dar ele sunt gestionate de specialişti în domeniul criminalisticii şi nu de politicieni ! Păi ce, se-apucă un deputat, un senator, un funcţionar sau reprezentanţii Guvernului „ să umble creanga ” prin ţară să identifice posibilele violuri, crime şi jafuri „ de la drumul mare ”? Hai să fim serioşi ! Un Parlament este format din reprezentanţii partidelor politice, care au trecut pragul electoral. Corect ? Misiunea lor este să elaboreze legi, să armonizeze legislaţia şi chiar să o înăsprească, în momentul când se constată că pe tărâmul social se petrec sau se intensifică anumite evenimente reprobabile.

            Dacă e să „ anihilaţi ” partide, să înlăturaţi de la Putere politicieni pe care nu-i mai suportaţi, de ce nu luptaţi cinstit, d-lor democraţi ? De ce nu convingeţi poporul să vă aleagă în urma unor oferte electorale atractive, viabile şi de perspectivă pentru poporul român ? De ce nu militaţi pentru un Sistem social funcţional, imaginat de voi, în condiţiile economiei de piaţă ? De ce nu iniţiaţi programe economice noi, flexibile, menite „ să stimuleze mediul de afaceri românesc ” ? Domniile voastre, stimaţi „lupi moralişti ”, umblaţi cu tot felul de „ şopârle ”, vă folosiţi de tot felul de evenimente, probabil iniţiate din culise, „ călcaţi peste cadavre ” şi doriţi să vă clădiţi viitorul pe „ mormintele „ semenilor voştri ? Aceasta este Democraţia incoruptibilă despre care „ trâmbiţaţi „ în pieţe şi pe anumite posturi de televiziune ? De ce nu vă folosiţi inteligenţa pentru a deveni cu adevărat nişte luptători loiali, cinstiţi şi drepţi pe „ câmpul de luptă electoral ”, dacă iubiţi, dezinteresaţi, această ţară, care poartă numele de România ?

Dumitru Țimerman / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *