• Duelul Simona Halep – Ekaterina Alexandrova va avea loc miercuri seara, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatorii turneului american!

Rusoaica a trecut fără emoții în primul tur de Carla Suarez Navarro (30 de ani, 29 WTA), scor 6-4, 6-1, după un meci care a durat doar 57 de minute.

Astfel, dorința româncei nu se vede îndeplinită, Halep mărturisind recent că ar fi preferat s-o înfrunte pe Suarez Navarro în turul II: „Cu Carla, toate meciurile au fost grele, dar ştiu cum să joc, să muncesc pentru fiecare punct şi o să joc cel mai bun tenis ca să câştig. Carla îmi dă ritm. Şi top-spin-ul ei ajută foarte mult să îţi intri în mână la un turneu”, spunea Halep.

Confruntarea din turul II va fi o noutate absolută pentru Halep, care n-a mai întâlnit-o niciodată pe Alexandrova în circuit. Jucătoarea născută în Rusia are un titlu WTA, iar acum se află la cea mai bună clasare a carierei, locul 43.

  • Ekaterina Alexandrova // foto: Guliver/Getty Images

Halep vine după abandonul din sferturile de la Toronto cu Marie Bouzkova (21 de ani, 53 WTA), la scorul de 4-6 în primul set. Durerile de la tendon au împiedicat-o să ducă meciul la bun sfârșit, prezența la turneul de la Cincinnati fiind o bună perioadă de timp sub semnul incertitudinii. Totuși, semnalele primite după efectuarea tratamentelor de recuperare sunt unele pozitive.

gsp.ro