◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Școala de vară SIMFEST 2019: patru masterclass-uri captivante, patru traineri execepționali

Timp de o săptămână Tîrgu Mureș devine, ca în fiecare an, locul de întâlnire al profesioniștilor și al pasionaților de film și televiziune din țară și din străinătate. A XVI-a ediție a SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți are loc în perioada 26 august – 1 septembrie , în Cetatea medievală din oraș.

Pe lângă competiție, lansări de carte, proiecții de filme, spectacole și dezbateri, programul include și Școala de vară, în cadrul căreia patru traineri de renume vor susține masterclass-uri mai mult decât interesante pentru cei pasionați de audiovizual.

Marți, discuția se axează pe imaginea de film și televiziune. Directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, membru al Romanian Society of Cinematography (RSC) își propune să realizeze câteva experimente. Stiluri de iluminat, diferite stiluri de filmare și modul în care folosim azi echipamentele pentru a ne exprima vizual, sunt câteva din highlight-urile masterclass-ului.

Miercuri aflăm de la prof.univ.dr. Laura Baron cum se editează imaginea, care sunt tehnicile utilizate în televiziune, film și publicitate. Diferențe? Asemănări? Vom afla la Școala de Vară SIMFEST 2019.

Regizorul Copel Moscu vine și în acest an la SIMFEST. Este unul din vârfurile de lance ale celebrei generații de documentariști români ai anilor 80. El va susține un masterclass despre regia de film documentar. Toți cei care vor sa afle care sunt tendințele din domeniu sunt invitați vineri în Cetatea medievală.

Tot vineri asistăm la o comparație între stilurile american, anglo-saxon și est-european atunci când vorbim de știrea de televiziune. Un masterclass susținut de fondatorul „Caledonia Media” din Edinbourgh, Charles Fletcher, MBE care cu siguranță nu trebuie ratat de jurnaliști și pasionații de media. Charles Fletcher, MBE este un vechi prieten al SIMFEST-ului. În urmă cu câțiva ani a acordat o bursa prin care un voluntar al festivalului a făcut practică, timp de o lună, la postul său de radio, Jubilee FM, declarat în 2007 ”cel mai bun radio local din Uniunea Europeană”. A conceput și redactat Ghidul de bune practice în jurnalism, adoptat official de toate țările Grupului de la Vișegrad. Este Cavaler al Marii Britanii (MBE), iar actualmente este consilier în Parlamentul Scoției.

Participarea la cele patru evenimente este gratuită iar înscrierea se face pe adresa de mail office@simfest.ro.



SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș și susținut de Primăria Municipiului Tîrgu Mureș și Primăria Sângeorgiu de Mureș.

Programul Școlii de vară dar și al întregului festival, precum și alte informații referitoare la invitați și evenimentele care vor avea loc în cadrul SIMFEST sunt disponibile pe www.simfest.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *