◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Reîncarnarea există, 5 mărturii cutremurătoare ale sufletelor reîncarnate

Reîncarnarea există și este încă un subiect tabu din cauza dogmelor religioase, care resping această idee. În anul 553 la cel de al cincilea conciliu ecumenic de la Niceea, doctrina reîncarnării a fost respinsă, fiind considerată o eroare dogmatică. Împăratul Justinian care a condus conciliul a impus clerului propriul său crez, l-a pus sub aresteze pe Papa Virgilius și a obligat episcopii să accepte noua dogmă.

Narses, unul dintre eunucii de la palat, are un vis profetic. În vis îi apare o maimuțică care îi spune că va deveni servitorul unei femei celebre care se numește Teodora. Mare i-a fost mirarea când frumoasa curtezană a devenit împărăteasă.

După moartea soției lui Justinian, Teodora ajunge împărăteasă, încălcându-se regulile că a fost prostituată. Teribilul cuplu imperial asasinaseră doi papi și mai mulți episcopi. Biserica era sub teroare.

Împărăteasa Teodora își dorea ca după moarte să fie divinizată ca marii împărați romani. Un lucru o neliniștea, învățăturile lui Origene, marele creștin specialist în reîncarnare, care spuneau că cel care și-a asasinat aproape se va reîncarna pentru a-și plăti crimele. Teodora avea mâinile pătate de sânge.

Telsa spunea că reîncarnarea există

Cu puțin timp înainte să moară, Nikola Tesla făcea o declarație surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere al faptului că venea de la un mare om de știință. El spunea, în momentul în care știința va începe să studieze fenomenele numite paranormale, va face progrese în zece ani, mai mari decât s-au realizat în ultimele secole.

Reîncarnarea este un subiect care ne fascinează. Celebrul fizician Carl Sagan a efectuat timp de câțiva ani, studii cu privire la acest misterios fenomen. Dacă reîncarnarea există, poate fi demonstrată, poate că oamenii nu ar mai avea frică față de moarte.

Studiile privind reîncarnarea au fost realizate în special pe copii. Explicația specialiștilor a fost că după vârsta de șase ani, amintirile despre o viață anterioară se estompează.

Corpuri energetice

După ani și ani, credința că există un corp energetic a început să-i preocupe pe mulți cercetători. În anul 1939, s-a constatat că fiecare obiect are o aură care este constantă, în timp ce la om ea este variabilă. Emoțiile și sentimentele influențează aura. Câmpurile a două persoane nu se întrepătrund, între ele existând o barieră.

Aceste câmpuri se alimentează din marele câmp energetic al Universului. Au existat cazuri în care unei persoane i-a fost amputată o mână. După o perioadă mare de timp, persoana pretindea că are dureri la mână, cu toate că aceasta era amputată. Durerea era dată de câmpul energetic existent și după amputare.

Medicul francez Banaduc și-a fotografiat fiul la o oră după deces. În fotografie a descoperit niște vârtejuri deasupra capului decedatului.

Reîncarnarea este o lege fundamentală, care se regăsește la oricare corp din Univers. Reîncarnarea există și se produce după o perioadă mai lungă de timp, sau chiar imediat. Există un fel de moștenire cosmică care deține toate informațiile trecutului și se transmite.

Spiritul este nemuritor și se transmite. El vine de undeva din Univers și dă viață materiei. El animă diferite structuri, continuând evoluția.

Reîncarnarea

Reîncarnarea există, confirmă știința

Renumitul specialist american, Jim Tucker, de la Universitatea din California, a realizat un studiu științific cu privire la reîncarnare. Acesta a fost publicat în revista de specialitate a Universității din California și ridică numeroase semne de întrebare.

În primul rând, profesorul, a studiat numeroase cazuri de reîncarnare. Interesant este faptul că doar copiii au fost cei care au putut să-și aducă aminte de detalii uimitoare din viețile anterioare. Vârsta medie, la care încep amintirile din vieți anterioare este de 35 de luni, iar acestea dispar pe la vârsta de câțiva ani.

Tucker sugerează că acești copii arată implicare emoțională complexă atunci când vorbesc despre viețile lor anterioare, de parcă încă mai trăiesc acele experiențe. Cu toate acestea, amintirile, dar și trăirile, încep să dispară în clipa în care acești copii încep să acumuleze experiențe din viața prezentă.

1.Sam Tylor, un caz care a uimit specialiștii

Sam Tyler s-a născut la 18 luni după ce bunicul său murise. În afară de o relație de rudenie, între cei doi nu a existat un contact direct. Cu toate acestea, încă de la vârsta de cinci ani, Sam a început să povestească multe întâmplări care se petrecuseră în viața bunicului. Multe dintre acestea erau atât de personale, încât numai câțiva apropiați ai defunctului le cunoșteau.

În multe cazuri, asemănarea dintre copii și defuncți era izbitoare, unii născându-se cu cicatrici pe care defuncții le avuseseră în urma unor accidente.

2.Povestea băiatului reîncarnat

În 2009, un copil de numai trei ani și-a recunoscut ucigașu dintr-o viață anterioară. Întâmplarea s-a petrecut în zona de frontieră dintre Siria și Israel, cu un an înainte ca micuțul să se reîncarneze. Acesta a vizitat din întâmplare acea zonă și și-a adus aminte de ultimele clipe din viața sa anterioară.

Un bărbat, căruia i-a spus pe nume, fusese vecinul său în viața anterioară. Aceștia au avut o altercație și bărbatul menționat și-a ucis vecinul cu lovituri repetate de topor. Băiatul de 3 ani a povestit întreaga întâmplare, mai mult de atât a indicat locul în care fusese îngropat corpul său din viața precedentă, dar și obiectul crimei.

Autoritățile locale au făcut o investigație și în cele din urmă, în locul indicat de micuț, au descoperit oasele unui bărbat. La câțiva metri distanță și arma crimei. Astfel, criminalul nu a mai avut ce să facă și și-a recunoscut crima, pentru care a primit mulți ani de pușcărie.

Povestea este una șocantă și a stârnit numeroase controverse în presă, la vremea respectivă. Detaliile incredibile, menționate de băiat, au elucidat un caz de crimă, care părea imposibil.

Reîncarnarea

3. Cazul Boriska

Un alt caz la fel de misterios s-a petrecut în regiunea Volvograd, Rusia, unde un băiat de șapte ani pe nume Boriska susținea că a trăit pe planeta Marte.

Unul dintre marii specialiști de la Moscova s-a deplasat pentru a-l întâlni pe copil. Boriska povestea despre planeta Marte, despre farfurii zburătoare și despre sosirea unei populații extraterestre pe continentul Mu. El a mai povestit despre o catastrofă care s-a petrecut pe continentul Mu și că o parte dintre supraviețuitori s-au retras în subteran pentru a se salva.

Cu o ușurință și o precizie extraordinară el descria Universul. Boriska s-a născut într-o familie de agricultori care nu ar fi avut posibilitatea să-i ofere lui Boriska astfel de informații.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că Boriska i-a informat pe specialiști că sub Sfinxul din Egipt există o cameră unde sunt ascunse documente care conțin secrete ale cunoașterii.

Câțiva ani mai târziu, arheologii egipteni au făcut această descoperire. Aceste întâmplări par a fi scenarii SF și totuși ele țin de realitate.

4. Reîncarnarea mamei sale

În anul 1990, scriitorul Sonny Sutton a fost apelat de o femeie pe nume Jenny Cockell care susținea că este reîncarnarea mamei sale.

Sutton s-a întâlnit cu această femeie pentru a verifica ceea ce ea susținea. În primul rând, Sutton a fost frapat de asemănarea fizică dintre această femeie și mama sa. Ceea ce a urmat este de domeniul fantasticului. Femeia cunoștea toate întâmplările care s-au petrecut în familia lui Sutton, locul copilăriei, prietenii pe care i-a avut.

Sutton a scris o carte în care a relatat această întâmplare fascinantă.

5. Copilul care vorbea în limbi străine

Cum putem explica istoria petrecută într-un sat de pe platoul Golan, unde un copil în vârstă de trei ani vorbea despre întâmplări petrecute într-o viață anterioară.

Povestea este una ieșită din comun. Copilul s-a născut cu un semn pe frunte și după vârsta de trei ani susținea că el a fost ucis, într-o altă viață, de un bărbat.

Părinții au apelat la serviciile unui psihiatru care în urma unor discuții avute cu copilul a făcut o descoperire uluitoare.

Psihiatrul s-a deplasat împreună cu băiatul în localitatea indicată de acesta. Într-o zonă izolată a fost descoperit cadavrul unui tânăr care murise în urma unei lovituri aplicate pe frunte.

Copilul a indicat și pe autorul crimei. Autoritățile au preluat ancheta și ceea ce susținea copilul s-a dovedit a fi purul adevăr.

Aflați sub hipnoză regresivă, mulți subiecți au început să poarte discuții în dialecte sau limbi necunoscute, unele în versiuni arhaice.

Actorul american Glenn Ford, aflat sub hipnoză regresivă, a vorbit într-un dialect francez care nu mai este utilizat de 300 de ani. Conform specialiștilor, xenoglosia este cel mai solid argument care susține reîncarnarea.

Reîncarnarea există, efectul Kirlian

Corpului fizic nu este nevoie să-i demonstrăm existenţa, pentru că-l vedem. Credinţa în existenţa corpului energetic este mai şubredă, din cauză că el nu este vizibil în mod normal. Însă există dovezi palpabile în ceea ce priveşte existenţa lui. Cel mai simplu „aparat” care l-a pus în evidenţă sunt ochelarii de tip Killnek, după numele medicului englez care i-a construit. Astfel, în anul 1912, acesta a avut ideea de a colora lentilele unor ochelari normali cu dicianină – un extract din gudron.

Privind prin ei, el a observat că se evidenţiază aura corpului energetic uman. Înaintea lui, această aură a mai fost vizualizată de savantul german de origine poloneză, dr Jacob Jodko Narkewicz, cu ajutorul unei bobine Ruhmkorff, prin care trecea un curent electric de înaltă tensiune şi mică intensitate. Cu ajutorul unui sistem fotografic, el a obţinut chiar fotografia aurei palmei unei persoane. Invenţia a făcut vâlvă la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Mai târziu, în 1939, soţii Simeon şi Valentina Kirlian, fotografi ruşi, au fotografiat întâmplător nişte obiecte în mediu de înaltă tensiune şi intensitate joasă. Au rămas uimiţi când au descoperit că fiecare dintre acestea era înconjurat de o aură. Ulterior, au observat că obiectele neînsufleţite au o aură constantă, iar corpurile vii, una variabilă.

Reîncarnarea

Acest fenomen a fost numit efectul Kirlian şi a fost ţinut secret de lumea ştiinţei până în anul 1970, când a început să fie folosit în cercetare.
S-a constatat că sentimentele, emoţiile, afecţiunile influenţează mai întâi corpul bioenergetic, eteric şi apoi sunt constatate în cel fizic. Mai mult, câmpurile a două persoane care se duşmănesc nu se întrepătrund, existând între ele o linie de demarcaţie asemănătoare unei graniţe, în timp ce câmpurile a două persoane care se iubesc sau se simpatizează se întrepătrund.

Corpul energetic se alimentează din Marele Câmp Energetic Universal prin centrii săi energetici, cunoscuţi şi sub numele de chakre. Mai departe, către corpul fizic, energia se transmite prin meridianele energetice până la nivelul celular al acestuia. Este o structură asemănătoare unui copac, cu o tulpină din care pleacă ramificaţiile până la frunze. Deci, legătura dintre corpul energetic şi cel fizic se face prin intermediul acestor canale energetice.

Ce spune budismul?

Budismul este una din marile religii ale lumii. Budismul se bazează pe karma (cauză-efect), pe maya (iluzia lumii), și samsara (ciclul reîncarnării). Scopul principal al vieții este atingerea iluminării. Pentru aceasta este necesar parcurgerea celor patru adevăruri nobile.

  • A trăi înseamnă a suferi.
  • Suferința este cauzată de dorințe și atașamente.
  • Ca să nu mai suferi trebuie să înlături atașamentele.
  • Ca să poți să le elimini trebuie să parcurgi calea nobilă cu opt brațe. Cele opt brațe sunt, o vedere, o intenție, o vorbire, o acțiune, un trai, un efort, o înțelegere, o concentrare corectă.
  • În religia budistă nu există început și sfârșit. Există doar două cicluri, cel al nașterii și cel al morții.

Despre budism, Mircea Eliade scria, budismul este singura religie al cărei întemeietor nu se declară nici profetul lui Dumnezeu, nici trimisul său, și care, în plus, respinge însăși ideea unui Dumnezeu, Ființa Supremă. Acest întemeietor se proclamă pe sine Buddha, adică Trezitul, care este călăuză și maestrul spiritual. Propovăduirea sa are drept scop eliberarea oamenilor.

efemeride.ro

Un comentariu pentru “Reîncarnarea există, 5 mărturii cutremurătoare ale sufletelor reîncarnate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *