◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Jurnaliști români nominalizați la premiul „All for Jan”

Cristian Leonte și Andrei Popoviciu sunt doi dintre cei trei jurnaliști de investigație care au fost nominalizați pentru premiul „All for Jan” pentru anul 2022 pentru anchetele semnate de ei, anul trecut. Alături de ei mai este nominalizat și jurnalistul slovac Peter Sabo.

Cristian Leonte este nominalizat pentru investigația „Unde a ajuns miliardul de euro de la UE pentru Delta Dunării. Oamenii care controlează banii”, semnată în februarie 2021 pe platforma „Info Sud Est”. Ancheta arată cum „un miliard de euro a fost împărțit de o mână de oameni conectați prin relații personale, afaceri sau interese politice”.

Andrei Popoviciu, un jurnalist de investigație independent din România, este nominalizat pentru că a dezvăluit modul în care refugiații și solicitanții de azil sunt tratați la frontierele externe ale UE. Articol intitulat „Ne pot vedea în întuneric: migranții se luptă cu fortăreața de înaltă tehnologie a UE” a apărut prima dată în martie 2021, în publicația britanică, The Guardian.

Premiul „All For Jan” poartă numele mișcării globale #AllForJan, care a fost înființată după asasinarea, în 2018, a jurnalistului de investigație slovac Jan Kuciak. Acordat de grupul de presă Ringier Axel Springer Media, premiul vrea să onoreze munca și moștenirea lui Kuciak prin premierea jurnaliștilor din Europa Centrală și de Est. Astfel, premiul se acordă pentru „reportaje excepționale și curajoase, cu un mare impact asupra societății și modalități inovatoare de a aduce povestea publicului”, potrivit organizatorilor.

Câștigătorul premiului „All for Jan 2022” va fi anunțat la summitul pentru libertatea presei, din 23 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *