◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Concurs de propuneri de amenajare urbană pentru studenții facultăților de arhitectură

Asociația Respo DEEE, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează inițiativa RESPO CITY, un concurs de idei dedicat tuturor studenților facultăților de arhitectură și urbanism din România.
La concurs participă toate centrele universitare de profil din țară, respectiv Facultatea de Arhitectură și Urbanism București, Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din cadrul Universității Oradea, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca și Facultatea de Arhitectură din Iași.
Prin acest proiect, studenții sunt invitați să-și imagineze o zonă din aceste orașe ale României care să fie dedicată exclusiv responsabilității de mediu și colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Astfel, studenții vor face propuneri de amenajare urbană care să înglobeze puncte de colectare a DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), spații de întâlnire pentru comunitate, locuri de joacă pentru copii, colțuri dedicate schimbului de idei și conferințelor cu scop educativ de mediu.
Tema propriu-zisă a concursului RESPO CITY constă în amenajarea unei suprafețe de 600 – 800 mp (într-o zonă, la alegerea participantului și predefinită în regulament), care să includă următoarele: zona verde de recreere – 50% din totalul suprafeței; zona de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) – 25% din totalul suprafeței și zonă de educare și conștientizare – 25% din total suprafață. Siturile care vor face obiectul concursului există în mod fizic și sunt localizate în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea si Iasi, iar proiectul fiecărui concurent va consta în maximum 3 planșe din care să reiasă viziunea proprie asupra spațiului ales.
Înscrierea pentru proiectul RESPO CITY se va încheia pe 30 mai, se poate face online pe www.respocity.ro, urmând ca, pe 15 iunie, să fie anunțate proiectele câștigătoare. Concursul are premii totale în valoare de 8.000 Euro, după cum urmează: Premiul 1- 5000 Euro, Premiul 2- 2000 Euro, Premiul 3- 1000 Euro.
La jurizare se va lua în calcul ca proiectele propuse să fie pe deplin funcționale, acestea putând fi ulterior materializate de instituțiile responsabile în acest sens. Proiectele de amenajare urbană trebuie să aibă, în plus, și factorul de educare al comunității în ceea ce privește responsabilitatea față de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *