◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Jurnaliștii britanici, între apărarea conținutului pe platformele de socializare și legea pentru siguranța online

Secretarul pentru Cultură din Marea Britanie, Nadine Dorries, a promis că va proteja libertățile presei în cadrul mult așteptatului proiect de lege privind siguranța online, în ciuda preocupărilor majore ale industriei că platformele online vor fi libere să elimine conținut fără avertisment.
Oficialul a încercat să ofere asigurări presei britanice că jurnalismul online nu va fi eliminat în mod arbitrar de giganții tehnologici. Pe de altă parte, însă, rămân îndoieli majore cu privire la puterea planurilor guvernului și dacă acestea vor merge suficient de departe pentru a împiedica marile firme de tehnologie să elimine în mod unilateral conținutul de știri.
Guvernul va publica în curând proiectul de lege privind siguranța online, care va legifera pentru crearea unui nou organism de reglementare online independent și care va consolida prevederile privind obligația pentru firmele de rețele sociale de a proteja utilizatorii, scrie inews.co.uk
Noua lege implică, de asemenea, că inacțiunea directorilor rețelelor sociale în ce privește conținutul dăunător de pe platformele se încadrează în categoria la infracțiune penală. „Jurnaliştii vor avea un drept accelerat de a face apel în cazul în care conținutul lor este eliminat. Și am toată intenția de a îmbunătăți în continuare cerințele pentru platforme, de a nu elimina conținut de la instituțiile media recunoscute, în timpul adoptării proiectului de lege”, a subliniat Dorries, adăugând că jurnalismul va avea protecție suplimentară online.
Dar jurnaliștii de știri și militanții pentru libertatea de exprimare sunt îngrijorați de faptul că schimbările intenționate de Guvern nu vor merge suficient de departe. Mai ales după ce YouTube a eliminat temporar TalkRadio de pe site-ul său, pentru o încălcare „nespecificată”, iar Facebook a fost criticat pentru eliminarea oricăror imagini cu emblematica „fată napalm”, făcute în timpul războiului din Vietnam.
Comisia mixtă a parlamentarilor care a analizat proiectul de a cerut ca știrile să nu fie eliminate în nicio circumstanță, cu excepția cazului în care „publicarea constituie în mod clar o infracțiune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *