◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Rise Project: „Fundația privată a lui Streinu Cercel a primit 1 milion de euro, într-un an, de la 7 producători mondiali de medicamente”

Adrian Streinu Cercel, directorul institutului Matei Balș, ne-a obișnuit în decursul timpului cu tot felul scenarii apocaliptice, ultimul fiind cel din aceste zile în care propune, nici mai mult nici mai puțin, decât izolarea strictă, pentru alte câteva luni de acum încolo, a milioane de români, exact în momentul în care lucrurile ar trebui să se relaxeze. Aberația din aceste zile, care avea în vedere chiar scoaterea bătrânilor din propriile familii, a fost penalizată până la urmă și de președintele Iohannis care, realizând că ideile lui Streinu Cercel riscă să îngroape PNL-ul înaintea alegerilor din toamnă, a catalogat planul șefului de la Matei Balș așa cum este: „ABREANT, INUMAN și TOTALITAR”. (Conform Adevarul.ro)

Să ne mai amintim că în anul 2016 Streinu Cercel ABERA în acest fel despre Gripa Aviară: “Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4 – 5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să stie că ne așteptăm la un virus foarte agresiv” (Libertatea)

Deși previziunile lui s-au dovedit de-a dreptul prostești, omul a rămas pe post mai departe, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Anul acesta, la sfârșitul lunii februarie, acelaș personaj Streinu Cercel ne liniștea, cu maxima lui competență, că Covid-19 este de 10 ori mai slab decât virusul gripal (Digi24.ro), pentru ca, la mai puțin de două luni să scoată din răbdări o întreagă țară cu planul lui panicard și apocaliptic de izolare la domiciliu a milioane de români, pentru a ne salva de imensa amenințare a noului Coronavirus.

Păi, putem vorbi despre reală competență în cazul acestuia, atunci când anticipările lui medicale sunt la ani distanță față de realitate? Iar dacă ajungem la concluzia că nu, apare o altă întrebare: cum de rămâne în picioare, de 20 de ani, la conducerea a ceea ce jurnaliștii de la Riseproject numesc Institutul de Boli  Inventate (Matei Balș, adică)?

Conform acuzelor publice care i s-au adus în decursul timpului, Adrian Streinu Cercel ar fi membru al Masoneriei și ar fi primit bani cu lopata în Fundația sa privată, de la Corporațiile farmaceutice. Iată detaliile:

  1. În anul 2010, în vremea scandalului morții actorului Toni Tecuceanu, avocatul Mihai Rapcea, care a repezentat familia actorului în procesul cu Institutul Matei Balș și Streinu Crecel, reclama faptul că acesta din urmă este membru al Masoneriei și ar influența justiția, motiv pentru care a și cerut recuzarea judecătoarei care trebuia să se ocupe de caz. Detalii aici: Ziare.com
    .
  2. În anul 2018, jurnaliștii de RiseProject.ro reclamau o serie de abuzuri la instituitul Matei Balș condus de Streinu Cercel. Mai exact, vorbeau despre practica diagnosticelor fictive care făcea ca pacienții să plece de la spital cu mai multe analize și boli trecute în fișă decât în mod real, pentru care Institulul încasa bani suplimentari de la stat!!! Iată cum arată unul dintre exemplele prezentate de jurnaliști: „Georgiana32 ani, a venit cu o ciupercă la gură. Stomatită aftoasă și angină acută cu eritemato pultacee, a notat doctorul pe foaie. Dar a plecat și ea cu o pneumonie, cu nelipsita Candida, bașca o sinuzită, dar și o infecție urinară. Fără să știe. Nici ea, nici medicul curant.” Ce zici de asta?
    Aceaiași jurnaliști mai atrăgeau atenția asupra „fundației private a lui Streinu-Cercel, în care primii șapte producători mondiali de medicamente au pompat un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retrași cash, în tranșe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului.” Citește mai mult aici: Riseproject.ro
    .

Așadar, cum este posibil ca apocalipticul Streinu Cercel, cel care și-a dat cu stângul în dreptul și în perioada crizei cu Covid-19, să stea, bine-mersi, în fotoliul de șef al Institutului Matei Balș din București, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat în cei 20 de ani de când este la butoane? O fi având în spate Masoneria, după cum reclama avocatul Mihai Rapcea, o fi având în spate Corporațiile Farmaceutice, după cum spun cei de la Riseproject? Poate într-o zi o să aflăm…

Ceea ce este cert este faptul că avându-l pe Streinu Cercel în zona de imagine, acum, în vreme de Coronavirus, PNL-ul riscă să își consume capitalul de imagine obținut până la sfârșitul anului trecut și să piardă viitoarele alegeri, cu nonșalanță!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *