default-logo

Al doilea an fără Simfonia lalelelor

Așa după cum a anunțat administrația orașului Pitești, nici anul acesta, expoziția florală „Simfonia Lalelelor” nu va avea loc. Este al doilea an din istoria sa, când cea mai mare expoziție de flori din România nu are loc din cauza pandemiei de coronavirus.

Ar fi fost al 44 an cu flori si mulți vizitatori din țara și străinătate.

Totuși, cei care ajung in orașul lalelelor pot admira frumoasele lalele pentru că au fost plantate și sunt aproape de înflorire aproximativ 150 000 de lalele (un pic mai puțin decât populația orașului care este de aprox. 170.000 de locuitori).

Vor fi câteva evenimente, în funcție de evoluția pandemiei, iar vizitatorii se pot bucura de frumoasele flori.

Sunt multe excursii deja anunțate pentru perioada următoare, cele mai multe cu plecare din București.

 O agentie propune o excursie sub genericul „Simfonie și conace din Argeș” cu plecare din Dealul Patriarhiei. Traseul este Bucuresti – Potlogi – Golesti –- Pitești, cu doar 80 lei de persoană

Se vizitează: 

1. Ansamblul Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, Dâmbovița, la numai 40 km de București și Curte Domneasca de la Potlogi, ridicata in sec XVII de  Constantin Brâncoveanu.

2. Conacul Goleștilor, Argeș și Muzeul în aer liber al Viticulturii și Pomiculturii.

Se vizitează Conacul, unde se află Tronul si Biroul lui Carol I al României, piese din mobilier de epoca. Conacul a fost construit in anul 1640, de Stroe Leurdeanu, este singura construcție laică medievală fortificată din România.

3. Vila Florica – Conacul Brătianu–din Ștefănești, Argeș, construcție absolut încântătoare, așezat in parcul imens, reprezintă o oaza de liniște, meditație si frumos. Este casa natala a familiei Brătianu, o dinastie civila care a dat României nu mai puțin de trei prim-miniștri.

 Si evident Piteștiul și frumoasele lui lalele.

   Constantin PAŞOL
 jurnalist
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.