◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Două românce vor evolua în calificările de la Roland Garros 2019

Două tenismene din România sunt prezente în calificările turneului de Grand Slam de la Roland Garros din 2019: Ana Bogdan și Irina Bara. Meciurile feminine vor începe de marți, 21 mai, la Paris, în capitala Franței.

Prima care va intra în competiție va fi Irina Bara (nr. 168 WTA), care se va confrunta cu Anhelina Kalinina (Ucraina, nr. 152 WTA). Partida este programată astăzi pe terenul 15, a 4-a din program, având ora de desfășurare în jur de 15:30.

Irina nu s-a mai întâlnit niciodată cu adversara ei, care vine după două înfrângeri consecutive în turneele de la Bonita Springs și Charleston, din Statele Unite. Românca participă în premieră la Roland Garros, după ce anul trecut a debutat la competițiile de Grand Slam, la Wimbledon (eliminată în turul 1) și la US Open (s-a calificat în turul 2).

Cele mai bune performanțe ale Irinei din acest an sunt la turneele ITFdin Australia de la Burnie (60K) – turul 2 și sferturile de finală la Canberra (25K). În schimb, în circuitul WTA a reușit doar să se califice pe tabloul principal la Acapulco, Bogota, Istanbul și Rabat.

Tot în calificările de la Roland Garros, va juca mâine Ana Bogdan (nr. 126 WTA) împotriva jucătoarei din Paraguay Veronica Cepede Royg (nr. 160 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o până acum.

Ana vine după o evoluție foarte bună la turneul ITF de 60.000 de dolari, desfășurat la Saint-Gaudens (Franța), unde a reușit să obțină patru victorii și să se califice în finală, unde a pierdut cu 3-6, 4-6 în fața Annei Kalinskaya (Rusia, nr. 180 WTA).

Jucătoarea din Sinaia evoluează pentru a 5-a oară la un Grand Slam, în cariera sa, iar la Roland Garros a debutat anul trecut, când a reușit să o învingă pe Marketa Vondrousova (Cehia), în turul 1, jucătoarea care a învins-o pe Simona Halep săptămâna trecută la Roma.

La competiția de la Paris, vor participa direct pe tabloul principal 4 românce: Simona Halep (nr. 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (nr. 30 WTA), Sorana Cîrstea (nr. 93 WTA) și Irina Begu (nr. 118 WTA). Meciurile din primul tur vor începe duminică, 26 mai.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *