◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Cine sunt cei trei judecători din completul care l-a condamnat pe Dragnea

Completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman a fost format din Ștefan Pistol (preşedinte de complet), Constantin Epure și Geanina Arghir.

Decizia a fost luată cu opinie majoritară, judecătorul Ştefan Pistol făcând opinia separată în favoarea achitării, în timp ce Epure şi Arghir au decis să fie condamnat la 3 ani şi 6 luni.
Acesta este acelaşi complet care l-a achitat pe Tăriceanu în dosarul în care era acuzat de mărturie minicinoasă şi favorizarea infractorului.
Preşedintele completului lui Dragnea, Ştefan Pistol, este fost preşedinte al Tribunalului Militar şi al Curţii de Apel Militare Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Drept la fără frecvenţă în anul 1990, a fost judecător şi la Judecătoria Sectorului 2. Acesta a fost promovat la instanţele militare în 1993 şi a dispus o achitare scandaloasă în dosarul Revoluţiei de la Timişoara („Masacrul din Calea Lipovei”). Acesta a dat de-a lungul timpului mai multe decizii de achitare printre care şi două dosare ale lui Gigi Becali. Ştefan Pistol, este cel care, alături de colegele sale Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru, l-a condamnat pe deputatul Gheorghe Coman, zis şi „deputatul auto”, la un an de închisoare cu executare.

Acesta a făcut parte şi din completul care a dat condamnările cu închisoare în dosarul Microsoft 1 în care toţi cei patru inculpaţi au fost trimişi după gratii. În schimb, Ştefan Pistol nu a dat închisoare cu executare în dosarul lui Gruia Stoica în care în primă instanţă acesta fusese condamnat la 4 ani cu executare.

Mai recent, magistratul a respins audierea prin videoconferinţă din Serbia a lui Sebastian Ghiţă. Judecătorul Pistol care a făcut opinie separată în dosarul liderului PNL Ludovic Orban, susţinând condamnarea cu suspendare a acestuia la un an.
Judecătorul Constantin Epure este omul comun din dosarele lui Udrea şi Dragnea, acesta făcând parte din dosarul Gala Bute unde Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani. Epure este unul dintre cei mai noi judecători de la ÎCCJ, fiind venit de la Braşov. El a fost şef complet în dosarul în care Tăriceanu a fost achitat în mai pentru mărturie mincinoasă, sentinţă ce poate fi atacată cu apel. Acesta este prezent şi în dosarul lui Gabriel Oprea.

În schimb, al treilea judecător din complet, Geanina Arghir a fost cea care a dat soluţie de achitare pentru Ludovic Orban, sentinţă care a rămas şi definitivă.

Aceasta a mai fost parte şi din completul care a decis condamnarea lui Mohammad Munaf la 10 ani de închisoare în dosarul răpirii jurnaliştilor din Irak.

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *