default-logo

SĂRBĂTOARE DEDICATĂ LUI AUREL VLAICU

SĂRBĂTOARE DEDICATĂ „PIONIERULUI„ AVIAȚIEI ROMÂNE

Duminică, 24 iunie 2018 , în satul Aurel Vlaicu , aparținător de orașul Geoagiu , din județul Hunedoara , are loc o amplă manifestare dedicată „pionierului„ aviației române ,de la moartea căruia se vor împlini 105 ani, în toamna acestui an .
După crosul tineretului, care începe la ora 8 dimineața, la Biserica Ortodoxă din localitate se oficiază Sfânta Liturghie, urmată de slujba de pomenire a regretatului „fecior din Binținți„. În fața muzeului , aflat în vecinătatea casei memoriale , se rostesc alocuțiuni menite să evidențieze personalitatea regretatului aviator, apoi se depun coroane de flori la bustul ridicat în memoria lui, fiind transmis și salutul aviatorilor civili și militari din țara noastră.
Manifestarea continuă în parcul de lângă Căminul Cultural, unde se derulează un spectacol folcloric, la reușita căruia contribuie soliști vocali și instrumentiști din zona Orăștiei , precum și Ansamblul de dansuri populare „Germisara„ Geoagiu. Acompaniază orchestra condusă de Geani Vlad. În încheiere are loc o demonstrație de karate, susținută de tineri de la Clubul Sportiv al Orașului Geoagiu.
Organizatorii manifestării sunt: Primăria Orașului Geoagiu ,Aeroclubul Deva- Aerodrom Săulești, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva , și nu în ultimul rând Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil„ din satul Aurel Vlaicu

Ioan Vasiu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*