◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Vizită oficială  la ambasada României de la Viena

Vineri,19 iunie 2020,  Excelența Sa, domnul ambasador Bogdan Mazuru a primit în vizită o delegație  oficială formată din domnul Ovidiu Burdușa, secretarul Departamentului Românilor de Pretutindeni și senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei Senatoriale pentru Românii din Afara Granițelor  însoțiți fiind de doamna Irina Neacșu, director general al Departamentului Românilor de Pretutindeni. Din partea ambasadei din Viena alături de domnul ambasador au fost prezenți doamna Florentina Bălășoiu – Consilier diplomatic, coordonator secție consulară, domnul Cristian Daniel -secretar I secția politică.

La invitația primită de la domnul ambasador, au fost prezenți Pr. Paroh Dr. Nicolae DURA, doamna Clara Popescu și domnul Sorin Popescu reprezentând Asociația FC România Viena- Asociație pentru promovarea activităților sportive, domnul Dipl.-Ing. Michael R. Balomiri – Școala Ardeleană de Socotitoare Puternice, Ing. Constantin Gumann și Daniela Gumann – ASOCIAȚIA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN AUSTRIA care nu putea să răspundă altfel, decât prezent ca de fiecare dată.

În deschiderea discuțiilor, domnul ambasador și-a exprimat considerația față de excelenta colaborare derulată în perioada de pandemie cu oficialitățile austriece privind situația românilor care s-au confruntat cu diverse probleme în această perioadă dificilă și neprevăzută pentru întreaga lume.

A urmat apoi domnul Ovidiu Burdușa care după prezentarea agendei sale de lucru și intențiilor din poziția ce o ocupă, a afirmat că : „Vreau ca în fiecare weekend să fiu în mijlocul comunității românilor din diaspora.” Săptămâna viitoare delegația se va deplasa în Republica Elenă la Salonic, Atena si  Insula Creta unde, de asemenea,  vor avea loc întâlniri cu români rezidenți, asociații și reprezentanți ai Statului Român. Din cele prezentate de domnia sa, se pare că are agenda de lucru bine structurată și organizată strategic.

Doamna Clara Popescu a prezentat activitatea laborioasă din cadrul asociației sportive pe care o reprezintă și a oferit oaspeților prezenți tricouri, în semn de apreciere.

Pr. Paroh Dr. Nicolae DURA ne-a povestit într-un mod absolut deosebit, despre frumoasele activități desfășurate în cadrul parohiei pe care o păstorește cu multă dăruire, despre faptul că în fiecare duminică vin la biserică aproximativ 100 de persoane. Impresionant a fost când ne-a povestit despre un proiect desfășurat prin Parohia Ortodoxă Română de la Viena care acordă ajutor la peste 500 de copii din familii defavorizate din România. Comunitatea românilor din Austria este un exemplu de diaspora implicată în nevoile societății de acasă.

Daniela Gumann a prezentat activitatea  rolul și interesul ASOCIAȚIEI SCRIITORILOR ROMÂNI DIN AUSTRIA, despre proiectele cu caracter cultural și social și implicarea în recâștigarea prestigiului scriitorului român. Este în firea noastră ca neam, să nu ne promovăm valorile cât timp sunt printre noi. La finalul întrunirii, Daniela Gumann a oferit cărți tuturor celor prezenți.

Totodată, a existat un schimb de opinii cu privire la organizarea unui program digitizat care să cuprindă o bază de date utilă ambelor țări. 

A fost o întâlnire care a adus în prim-plan căldura și emoția tipic românești, iar discuțiile au fost în mod concret asupra planului de lucru privind prioritățile comune de pe agenda bilaterală româno-austriacă. S-a discutat despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte pe viitor, precum și despre comunitatea românească din Austria.

În încheiere a avut loc o sesiune de fotografii, schimburi de cărți de vizită și discuții amicale.

Daniela Gumann / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *