◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu prezintă în premieră o secţiune de spectacole VR

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediția cu numărul 29, va fi prezentă în premieră o secţiune dedicată realităţii virtuale. „TrioMix”, regia şi coregrafia semnate de Gigi Căciuleanu, este un spectacol în care publicul pătrunde efectiv în spaţiul de dans, identificându-se cu camera de filmat, pentru că nu există unghi ascuns pentru cel care priveşte. Creaţia este un nou mod de a prezenta dansul, în realitatea virtuală. Filmarea stereoscopică în 360 de grade a beneficiat de post-procesarea 3D realizată de Les Ateliers NOMAD, în regia lui Andy Lupu, integrând în lumea virtuală desenele realizate de Gigi Căciuleanu, care au stat la baza coregrafiei. „O cameră-univers. Un univers cât o cameră. Trei personaje. Două femei. Un bărbat. Trei singurătăţi care se întretaie într-o convieţuire de moment. De momente. Fraze ale unei poveşti pe care fiecare o poate interpreta după voie. După propria înţelegere. În funcţie de unghiul de vedere pe care chiar el îl alege…”, spune coregraful Gigi Căciuleanu.
„Turnul #următorul nivel”, al Teatrului Basca, în regia lui Alex Mihăescu, este cel de-al doilea spectacol VR din cadrul Festivalului, în care este folosită metafora Purgatoriului pentru a vorbi cu umor despre demonii care bântuie prezentul: epidemie, corupţie, atitudini sociale şi politice conflictuale în societatea românească, multe dintre acestea provocate de experienţe de viaţă şi de educaţie diferite.
Ambele spectacole sunt programate în fiecare zi a Festivalului, în intervalul 24 iunie – 3 iulie, la Centrul Cultural Habitus, în cadrul Micro-Folie. Biletele pot fi achiziţionate online pe www.sibfest.ro şi de la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.
Tema ediţiei din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este „Frumuseţe”. Timp de zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări, publicul fiind aşteptat la aproape 800 de evenimente. (redacția UZPR)
foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *