default-logo

Târgul de Carte „Alba Transilvana” 2022. Cultură și românitate în Cetatea Unirii Neamului Românesc

Ne face plăcere să facem mărturisire, dragii noștri, despre un eveniment care s-a desfășurat în zilele de 13-15 septembrie 2022 în Cetatea Alba Iulia, locul plămădirii României unite în anul binecuvântat de Dumnezeu 1918.
Motivul a fost reprezentat de participarea, la Târgul de carte „Alba Transilvana 2022” organizat de Biblioteca Județeană ” Lucian Blaga” din Alba Iulia și de Consiliul Județean Alba, de a prezenta cartea dragă inimii noastre, scrisă împreună cu fiul meu Ioan Laurențiu Vedinaș, „Doamna noastră Țară, Doamna noastră Administrație”.
V-am mai mărturisit despre alte două acțiuni similare care s-au petrecut, una la București, în cadrul evenimentelor UZPR (Serata „Eminescu Jurnalistul”, de la Sala AGIR) și cealaltă la Brașov (LibFEST 2022-Târgul de carte și experiențe culturale din Piața Sfatului), dar fiecare eveniment de acest tip are unicitatea lui, mai ales când se petrece într-un loc sacru pentru istoria milenară a poporului român.
Ne-am bucurat să le vorbim celor prezenți despre educația tinerilor întru valorile care au dat trăinicie și rădăcini identității naționale a poporului român și să susținem nevoia unui dialog între generații, pe care suntem datori a-l purta în toate ipostazele vieții noastre profesionale și private: ca dascăl, ca părinte, ca om implicat până în străfundurile ființei sale în destinul poporului care ne-a zămislit.
La această lansare inedită au fost prezenți juriști valoroși, reprezentanți ai mediului academic și juridic din Alba Iulia, în frunte cu profesorul și avocatul Ioan Lazăr, care ne-a fost alături și în prezentarea lucrării.
Ca și cu alte prilejuri, ne-am bucurat să vorbească despre cartea noastră și personalitatea plurivalentă care este actrița Claudia Motea, iar partea introductivă a evenimentului a fost realizată de amfitrioana Daniela Barb Floroian și de Virgil Oniță, administratorul grupului de firme Libris Brașov.
În egală măsură, a fost un regal să ne aflăm alături de exponenți iluștri ai științei și spiritualității noastre contemporane, precum profesorul Dumitru Constantin Dulcan, reputatul ex-ministru Andrei Marga și o pleiadă de autori de lucrări literare sau care abordează teme stringente pentru vremurile pe care le trăim.
Nu în ultimul rând, adresăm cuvintele noastre de prețuire editurii Creator/Libris, domnului Virgil Oniță, prezent mereu pe baricade, atunci când poate contribui, prin activitatea domniei sale și a echipei pe care o conduce, la dezvoltarea culturii contemporane, românești și universale.

prof. univ. dr. Verginia Vedinaș
membru al UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*