default-logo

Viitorii jurnaliști își doresc ca profesorii și universitățile să-i pregătească pentru posibilitatea hărțuirii

O mare parte a predării jurnalismului este trimiterea studenților în comunitate pentru a realiza interviuri, a face fotografii și a-și exersa abilitățile. Dar munca de teren implică și riscuri.
Profesorii de jurnalism s-au confruntat cu acest lucru în ultimii ani, pe măsură ce studenții de jurnalism au devenit mai vocali cu privire la amenințările, intimidarea și alte forme de hărțuire cu care se confruntă. Studenții sunt, de asemenea, din ce în ce mai îngrijorați de violența îndreptate împotriva colegilor experimentați, precum Jeff German, reporterul de investigație care a fost înjunghiat până la moarte în fața casei sale din Las Vegas.
O cercetare detaliată de poynter.org relevă faptul că a le preda studenților la jurnalism despre hărțuirea la locul de muncă este un pas crucial în remodelarea culturii profesionale generale a jurnalismului în ceva mai incluziv și mai accesibil pentru noii practicieni.
Cercetarea a pus în lumină faptul că genul și rasa unui jurnalist influențează tipul de hărțuire cu care se confruntă – o realitate despre care unii dintre studenții care au participat la sondaj mărturisesc că profesorii lor nu au abordat-o niciodată. „Noi… trebuie să construim o lentilă de justiție socială în educația noastră în jurnalism, astfel încât… studenții de jurnalism să fie mai împuterniciți să spună – Nu, aceasta este hărțuire. Sunt vizat. Nu mai este așa cum ar trebui să arate industria”, a spus un participant la cercetare.
Sondajul derulat la nivel național în SUA a mai evidențiat faptul că oficialii universităților au fost cea mai frecventă sursă de hărțuire, 18,6% dintre participanții la studiu spunând că s-au confruntat cu hărțuirea din partea profesorilor, personalului sau administratorilor afiliați la propriile universități și încă 12,3% indicând profesorii, personalul. sau administratori din alte universități. A doua cea mai frecventă sursă de hărțuire (19,2%) s-au vădit a fi fost membrii comunității. În ceea ce privește tipurile de hărțuire suferite de studenți, aproximativ o treime au raportat că au primit insulte sau comentarii abuzive, fie online, fie în persoană. Aproximativ 19% dintre cei chestionați au primit amenințări cu violență fizică, iar alți 15% dintre participanții la studiu au primit amenințări cu represalii profesionale sau academice. „M-am confruntat cu hărțuirea atât din partea subiecților poveștilor mele, cât și din partea profesorilor/editorilor din industrie”, a spus un participant.
De asemenea, majoritatea studenților chestionați au raportat hărțuirea unui supervizor de redacție, dar aproximativ jumătate dintre cei chestionați au spus că universitatea lor fie nu a luat nicio măsură, fie au investigat pe scurt situația și nu au dat niciodată un verdict. Cea mai comună temă care a apărut în cercetare a fost dorința studenților ca profesorii de jurnalism să facă mai mult pentru a-i pregăti pentru hărțuirea la locul de muncă. În același timp, aproximativ 40% dintre participanții la sondaj au oprit ei înșiși hărțuirea, renunțând la slujba de reporter sau la cursul de jurnalism. Alții au căutat de lucru în afara sferei jurnalismului, atrage atenția poynter.org. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*