◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

SOARELE, ÎNTRE VENERAȚIE ȘI MOARTE

Soarele este o stea formată din 74% hidrogen și 24% helium. Soarele reprezintă 99,86% din masa sistemului solar. Perioada de rotație galactică este de 220 milioane de ani și viteza sa de 217 km/s este echivalentul unui an lumină la 1400 de ani.

Soarele face parte dintr-o galaxie în care sunt 234 miliarde de stele. Sunt necesare opt minute pentru ca lumina să ajungă de la Soare la Pământ.

În inima Soarelui, în fiecare secundă, 564 milioane de tone de hidrogen fuzionează pentru a produce 560 de milioane de tone de helium. Diferența de 4 milioane de tone echivalează cu energia luminoasă produsă de lumină și razele solare.

Peste 7,6 miliarde de ani, rezervele de hidrogen se vor termina și echilibrul hidrostatic se va rupe, susțin specialiștii. Diametrul Soarelui se va mări de o sută de ori, Pământul va fi un deșert calcinat iar Mercur și Venus vor dispărea.

Soarele este un simbol important pentru oameni. În majoritatea culturilor Soarele reprezintă masculinul, activul, forța.

Japonezii consideră că familia imperială este descendentă a zeului Soare. În alchimie și în astronomie Soarele este reprezentat printr-un cerc cu un punct în mijloc.

Soarele expulză cantități de materie și particule încărcate energetic în spațiul interplanetar. Ele sunt la originea perturbațiilor planetei noastre. Ne referim la furtunile magnetice, aurore boreale, defecțiunea funcționării sateliților, probleme în telecomunicații.

În Coran există mai multe profeții cu privire la sfârșitul lumii. Una dintre acestea se referă la momentul în care Soarele va răsări de la vest.

Specialiștii au constatat anumite transformări care se produc pe Soare. Temperaturile la nivelul Soarelui sunt în creștere, situație care afectează planeta noastră. Se crede că planeta Venus înainte să devină un imens deșert a fost populată. Soarele, prin creșterea temperaturilor, a fost cauza acestei transformări dramatice a planetei Venus.

Toate sursele de apă de pe Venus s-au evaporat și în jurul planetei s-a format un strat gros de vapori care a atras și mai mult razele solare, planeta fiind practic înăbușită și distrusă. Efectul de seră care s-a produs a fost catastrofal. În asemenea condiții, temperaturile au fost de 1000 de grade Celsius.

În anul 2012, Pământul a trecut printr-o furtună solară foarte puternică. NASA a declarat că omenirea putea să ajungă la nivelul secolului al XVIII-lea.

Furtuna a avut loc în 23 iulie 2012, iar Pământul a scăpat ca prin urechile acului. A fost cea mai puternică furtună solară din ultimii 150 de ani. Ultima furtună solară de intensitate foarte mare s-a produs în anul 1859.

Furtuna a debutat cu producerea unor aurore luminoase spectaculoase. 17 ore mai târziu, furtuna a izbit Pământul afectând câmpul magnetic și distrugând 5% din ozonul stratosferei.

Aurorele au generat curenți care au distrus circuitele electrice. Multe stații de telefonie electrică au luat foc, atmosfera era încărcată cu electricitate atât de mult încât o baterie debranșată continua să funcționeze, iar o hârtie de scris lua foc.

Aurorele coborâseră atât de mult că noaptea devenise zi, spun documentele vremii. Pagubele materiale și umane ar fi mult mai mari în zilele noastre, pentru că depindem de ceea ce înseamnă sisteme electrice, electronice.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *