default-logo

Postări curioase

Pe lângă avantajul de-a cunoaște oameni frumoși și de-a ne descoperi unii pe alții, trebuie totuși să recunoaștem că rețeaua de socializare facebook reușește să ne răpească clipe nenumărate. Dar, pe  lângă postările care te binedispun și-ți fură de multe ori câte un zâmbet, nu putem să nu observăm și unele care par totuși exagerate.

Iar dacă până nu demult îi întâlneam pe facebook și pe sfinți, care ne cereau câte un like, iată că mai nou însuși Dumnezeu ne cere să-i demonstrăm credința și dragostea, tot pe facebook, cu următoarele mesaje: „Dacă mă iubești, scrie aici Amin” sau „Să nu treci mai departe fără să-ți pui o dorință” sau „Ai curaj să scrii în acest moment: „Te iubesc, Iisus!”

Și mă mir, pentru că nu m-am gândit până acum că trebuie să-mi demonstrez iubirea pentru Dumnezeu pe o rețea de socializare și nici la faptul că Domnul îmi poate împlini orice dorință, uitându-mă numai pe ecranul telefonului. Sau că se bucură mai mult de un Amin pe facebook decât atunci când spunem cu adevărat o rugăciune.

Dar, postând astfel de mesaje nu ne asemănăm decât cu femeia pe care, atunci când se întoarce de la biserică, bărbatul o întreabă:

– Cum a fost?

– Frumos!

– Dar despre ce-a vorbit

părintele?

– Despre păcat!

– Și ce-a zis?

– Că e împotrivă!

Așa suntem și noi, ne place să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu, dar mai mult din patul în care dormim, crezând că în tot acest timp  și Atotțiitorul încă-și bea cafeaua sau se uită pe ecranul telefonului și așteaptă de la noi un like.

 

Doina DABIJA / UZPR Chișinău

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*