default-logo

Alegeri la Filiala Cluj a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Redactorul șef al ziarului „Făclia de Cluj”, Cosmin Puriș, este noul președinte al Filialei Cluj a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. El a fost ales să conducă organizația pentru următorii patru ani, în cadrul ședinței Adunării Generale ce a avut loc joi, la Casa Artelor din Cluj-Napoca.
Alegerile din UZPR Cluj au fost convocate ca urmare a demisiei din funcția de președinte a fostului realizator TV Silvia Pintea. Prezentă la ședința Adunării Generale, Silvia Pintea a anunțat că a ales să se retragă din fruntea UZPR Cluj din motive personale, ținând, totodată, să le mulțumească jurnaliștilor clujeni pentru susținerea pe care i-au acordat-o pe parcursul celor aproape patru ani de mandat.
Cosmin Puriș are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, iar din 2018 conduce cel mai vechi și cunoscut ziar din județ – „Făclia de Cluj”. Jurnalistul activează în UZPR din 2001, iar în perioada 2014-2018 a deținut funcția de președinte al Filialei Cluj a Uniunii. Totodată, în perioada 2017-2018 a făcut parte din Comitetul Director al UZPR. El spune că principalul său obiectiv în fruntea UZPR Cluj este de a acționa în vederea consolidării profesiei de jurnalist și de a promova creația publicistică, astfel încât opinia publică să facă distincția între jurnalism și activitățile prin care se prezintă diverse informații și date prin intermediul instrumentelor online și a rețelelor de socializare pentru a obține audiență cu orice preț. „Activitatea jurnalistică este în primul rând una de creație, neavând de-a face cu promovarea de informații și postări pentru a obține o audiență considerabilă. Totodată, actul jurnalistic implică o mare responsabilitate precum și asumarea rolului de a informa corect și pertinent opinia publică. De altfel, prin Legea 69 din 2022 este definită activitatea jurnalistică și publicația de presă, ceea ce este foarte important, deoarece pentru prima dată după 1989, în România se clarifică lucrurile în acest domeniu”, spune Cosmin Puriș, președintele UZPR Cluj.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*