◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Îmbătrânirea a fost inversată la nivel celular, pentru prima dată în istorie. Speranța de viața ar putea crește cu o treime…

Conform News.Yahoo.com, procesul de îmbătrânire a fost inversat pentru prima oară în istorie, cu ajutorul oxigeno-terapiei într-o cameră hiperbarică.

Camera hiperbară este un dispozitiv medical creat special pentru vindecarea corpului. Pacientul este așezat în această cameră închisă ermetic unde este furnizat oxigen pur la o presiune de 3 ori mai mare decât presiunea atmosferică obișnuită. Acest proces stimulează capacitatea organismului de a se vindeca și de a se recupera în mod accelerat, prin creșterea nivelului de oxigen din sânge. În urma terapiei organismul devine hiperoxigenat, ne informează Therapyroom.ro

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au demonstrat că dând oxigen pur oamenilor în vârstă, într-o cameră hiperbarică, telomerii pot crește cu 20%, un lucru care nu s-a mai realizat până acum, aflăm de pe site-ul Universității Tel Aviv, care ne mai spune că telomerii participanților au ajuns la o lungime similară cu cea a oamenilor mai tineri cu 25 de ani. În condițiile în care studiul a inclus 35 de oameni sănătoși de 64 de ani, acest lucru înseamnă că telomerii lor au devenit similari cu cei ai persoanelor aflate în jurul vârstei de 40 de ani, un rezultat excepțional!

Cei 35 de pacienți au beneficiat de tratamentul cu oxigen 90 de minute pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. Tratamentul s-a desfășurat pe o perioadă de trei luni, fiecare dintre aceștia primind oxigenul 100% prin măști.

Pe lângă alungirea telomerilor, terapia cu oxigen a redus celulele îmbătrânite cu 37%, făcând loc pentru noi celule sănătoase.

În condițiile în care studiile pe animale au arătat că eliminarea celulelor îmbătrânite extinde viața cu mai bine de o treime, perspectivele pentru oameni devin extraordinare.

Imaginați-vă că începeți o astfel de terapie de la 40-50 de ani și că o realizați cu regularitate, la 5-10 distanță. Nu doar că speranța de viață poate să fie de 120 de ani, dar viața la 70-80 de ani sau mai mult nu se va compara deloc cu cea a unui bătrân obișnuit. Pentru că, în mod evident, un beneficiar al acestei terapii, dacă se folosește de ea de timpuriu, va arăta mult mai tânăr decât vârsta reală (probabil că va arăta de 50 de ani la 80), iar forma sa fizică va fi excelentă.

Și uite așa, poveștile despre matusalemici ar putea deveni realitate pe parcursul acestui secol!

Daniel Roxin / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *